Gemeente Almere


* Duurzaamheid in Almere

Elektrische oplaadpunten voor auto's in Hospitaalgarage

07-07-2011

jpg Sinds vrijdag 1 juli 2011 kan in de Hospitaalgarage in Almere ook elektrisch `getankt' worden. Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco van Citymall Almere en gemeente Almere hebben er samen aan gewerkt om een oplaadpunt voor elektrische auto's te realiseren. In de Hospitaalgarage zijn twee groene parkeervakken met een laadpunt voor elektrische voertuigen gemaakt.

Het elektrische rijden is beter voor het milieu. De uitstoot van CO2 gassen wordt door het gebruik van elektrische auto's naar beneden gebracht. Daarnaast is elektrisch rijden voordeliger. Een tankbeurt bij een elektrisch oplaadpunt is aanzienlijk goedkoper dan het gebruikelijke tanken bij een tankstation. Bij de oplaadpunten in de Hospitaalgarage zijn er zelfs helemaal geen kosten aan het opladen verbonden. Hiermee leveren we een extra dienst aan de elektrische autorijder.

De parkeervakken waar elektrische auto's mogen opladen liggen in de lengterichting langs de muur naar de roltrappen van de Citadel. De groene parkeervakken worden ook met borden aangegeven. ov-kaart actie