Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerk hartveilig door AED's

In Tytsjerk worden vrijdag 18 juli vier AED's officieel in gebruik genomen. Burgemeester Ter Keurs verricht in het dorpshuis de symbolische ingebruikstelling in aanwezigheid van vrijwilligers en sponsoren.

Na het aanbod van de gemeente Tytsjerksteradiel aan de Vereniging voor Dorpsbelangen voor gedeeltelijke vergoeding van een AED, kwam een groep vrijwilligers in actie voor nog drie extra AED's. Dit heeft geleid tot een dorpscollecte en het aanschrijven van sponsoren.

Door alle gulle gaven van dorpsgenoten (de collecte bracht ruim EUR 1800,-- op) en sponsoren konden twee extra AED's aangeschaft worden. Oliehandel Postma heeft uit eigen beweging één aangeschaft, die in het netwerk is geplaatst. Dorpsbelangen Tytsjerk stelt zich garant voor de jaarlijkse kosten en de organisatie van de vrijwilligers. Door veel verenigingen en bedrijven in het dorp werd het initiatief financieel en materieel van harte ondersteund.

In Tytsjerk hangen nu vier AED's, die kunnen worden bediend door een groep van maar liefst 40 vrijwilligers uit het dorp. Een aantal van hen beschikte reeds over een diploma. De anderen hebben een door de Vereniging van Dorpsbelangen gedeeltelijk gefinancierde opleiding gevolgd.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl