Gemeente Roerdalen


Montfort primeur `Hart voor hart Roerdalen'

De gemeente Roerdalen, Burgerhulpverlening Venlo en de vier EHBO-verenigingen van de gemeente Roerdalen werken gezamenlijk aan het project `Hart voor Hart Roerdalen'. Het gaat hierbij om het oprichten en in stand houden van een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en het ophangen van in totaal 17 AED's (automatische externe defibrillatoren) in alle kernen. Zo kan bij een hartaanval of hartstilstand snel burgerhulp worden verleend. Montfort is de eerste kern waar het is gelukt om voldoende vrijwilligers te werven.

Wethouder Teuwen hangt op woensdag 6 juli de eerste `kast' op Mariaveld 17 in Montfort, de woning van vrijwilliger Leo Bongers. Op speciale plattegronden zijn de adressen van de vrijwilligers en de hangplaats van de AED-kasten zichtbaar gemaakt. In Montfort is deze plattegrond redelijk tot goed gevuld. De dekking in andere kernen is helaas nog niet helemaal rond.

Mensenlevens redden
Wethouder Teuwen: "Hart voor Hart Roerdalen kan mensenlevens redden. Een hartaanval of -stilstand kan iedereen overkomen. We zijn enorm bij dat de EHBO-verenigingen zich al sterk maken voor dit project. Maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig. Het doet me deugd dat we nu in Montfort kunnen starten. Wellicht inspireert dit mensen om zich alsnog aan te melden. Wij hebben de hulp van onze inwoners hard nodig."

Vrijwilligers gezocht
Om `Hart voor Hart Roerdalen' te laten slagen, zoekt de gemeente Roerdalen in elke kern maar vooral in Vlodrop, Sint Odiliënberg en Melick nog vrijwilligers. Ook bedrijven, instellingen en verenigingen kunnen meedoen. Een van de voorwaarden is een reanimatie- en/of AED-diploma of de bereidheid om dit alsnog te behalen. Er is geen piketdienst, inzet is op basis van vrijwillige beschikbaarheid tijdens een calamiteit.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Pierre Boosten, gemeente Roerdalen, telefoon: (0475) 538 888 en Theo Schrijnemaekers van de BHV Limburg-Noord: telefoon: (077) 320 1344. Meer informatie: www.burgerhulpverleninglimburg.nl.

Laatst bijgewerkt op 07-07-2011