Gemeente Breda

07jul
Breda gunt huishoudelijke verzorging aan vijf zorgaanbieders Vanaf 1 januari 2012 kunnen burgers in plaats van uit zeventien uit vijf zorgaanbieders kiezen. De gunning aan deze vijf aanbieders is de uitkomst van een Europese aanbesteding die Gemeente Breda recent heeft afgerond. De nieuwe zorgaanbieders zijn Thuiszorg In Holland, Surplus Zorg, Thuiszorg VDA, T-zorg, Actief Huiszorg.

De gemeente is begin dit jaar gestart met de aanbesteding met als doel de zorg met behoud van kwaliteit goedkoper en efficiënter te organiseren. De gunning is daar het resultaat van. Bovendien geven de nieuwe contracten een betere aansluiting bij de alfacheque die de gemeente vanaf 1 januari 2011 heeft ingevoerd.

De gunning brengt voor klanten en medewerkers van de zorgaanbieders veranderingen met zich mee. Van de 4700 klanten kunnen ongeveer 400 blijven kiezen voor hun huidige zorgaanbieder, terwijl de overigen voor een andere moeten kiezen of eventueel een persoonsgebonden budget, waaronder een alfacheque, aanvragen. Zij worden vandaag per brief op de hoogte gesteld van deze ontwikkelingen.

Om de overgang naar de nieuwe contractperiode voor alle partijen zorgvuldig te laten verlopen heeft de gemeente een ruime implementatietijd genomen om daarmee klanten voortdurend zorgvuldig te kunnen informeren. Zodra zij een andere aanbieder moeten kiezen neemt de gemeente contact met hen op. Tot dat moment hoeven zij geen actie te ondernemen.

De gesprekken met de huidige en nieuwe zorgaanbieders over de overgang naar de nieuwe situatie moet nog plaatsvinden. Gemeente Breda is voornemens om samen met de nieuwe zorgaanbieders een bijeenkomst te organiseren waarbij de medewerkers informatie kunnen krijgen over de mogelijkheden per 1 januari 2012. Hierover krijgen zij nog nader bericht.

De referenties van de nieuwe zorgaanbieders die vanaf 1 januari aan de slag gaan zijn zorgvuldig nagetrokken. Thuiszorg VDA en Actief Huiszorg zijn nieuwe partijen. Thuiszorg VDA levert onder andere zorg in Den Bosch en Nijmegen waar men tevreden is over hun werk. Hetzelfde geldt voor Actief Huiszorg die onder andere zorg levert in Eindhoven en Tilburg.

In de nieuwe situatie is veel aandacht voor eisen aan kwaliteit van de zorg en de controle daarop. De contracten worden voor een periode van twee jaar afgesloten met de mogelijkheid om deze nog twee maal met een jaar te verlengen.

Breda, 7 juli 2011
Deel Breda gunt huishoudelijke verzorging aan vijf zorgaanbieders op Twitter Deel Breda gunt huishoudelijke verzorging aan vijf zorgaanbieders op Facebook Deel Breda gunt huishoudelijke verzorging aan vijf zorgaanbieders op Hyves