Overname door Ansell Limited van Sandel Medical Industries LLC, een vernieuwer op het gebied van Chirurgische Veiligheidsoplossingen

Persbericht van PR Newswire

MELBOURNE, July 7, 2011 /PRNewswire/ --

Ansell Limited (ANN.AX), wereldwijd toonaangevend in handbeschermingsoplossingen, kondigde vandaag de aankoop aan van Sandel Medical Industries, LLC, in de VS een erkend leider in de ontwikkeling van wegwerpproducten op het gebied van veiligheid voor medisch personeel en patiënten. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ~10 miljoen USD . Ansell zet deactiviteiten van Sandel voort onder de vlag van Ansell Sandel Medical Solutions LLC.

Het Sandel-assortiment beslaat zes productcategorieën; veiligheid bij scherpe voorwerpen (naalden inbegrepen), ergonomische veiligheid, correct hanteren van medicijnen & monsters, veiligheidskits en veiligheidsproducten /correcte "site markers" voor patiënten en biedt Ansell een uitgelezen kans het assortiment gedifferentieerde producten uit te breiden.

De oplossingsportfolio van Sandel stelt Ansell in staat ziekenhuizen en ambulante chirurgiecentra kosteneffectieve oplossingen te bieden ter verbetering van de veiligheid in de omgeving van de patiënt en medisch personeel. en om op deze manier ook te voldoen aan de voortdurend aangescherpte wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid voor patiënten en medisch personeel.

Magnus Nicolin, CEO van Ansell Limited, zei hierover: "Deze aankoop is een belangrijke stap in de strategie van Ansell om zowel te groeien in bestaande business segmenten als om uit te breiden in geïntegreerde oplossingen in chirurgische veiligheid". Hij besloot met:"We zijn zeer blij met deze "Sandel-kans"en kijken uit naar de samenwerking met hun ervaren managementteam, personeel en gewaardeerde klanten."

De overnameprijs bedraagt 13,5 miljoen USD (12,8 miljoen Australische dollar) en de koopovereenkomst omvat tevens een op de omzet en groei gebaseerde rentabiliteitsclausule over de komende vijf (5) jaar.

De aankoop wordt geanalyseerd op winst per gewoon aandeel in F'12 en winst per groeiaandeel vanaf F'13.

Over Ansell Ansell is een internationale leider in superieure oplossingen voor gezondheids- en veiligheidsbescherming die het welzijn van mensen verhogen. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië, telt wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers en neemt een vooraanstaande positie in op de markt voor condooms en voor handschoenen in natuurlatex en synthetische polymeren. Ansell is actief in vier belangrijke segmenten: Medical Solutions (Medische Oplossingen), Industrial Solutions (Industriële Oplossingen), New Verticals (Nieuwe Sectoren) en Sexual Health & Well Being (Gezondheid & Welzijn op Seksueel Gebied).. Informatie over Ansell en zijn producten kunt u vinden op http://www.ansell.com.

Over Sandel De twee belangrijkste principes van het in 2002 opgerichte Sandel Medical Industries zijn: het identificeren van onopgeloste veiligheidsissues in de operatiekamer en het ontwikkelen en fabriceren van praktische "probleemoplossende" producten gericht op de veiligheid van patiënten en medisch personeel. Informatie over Sandel en zijn oplossingen kunt u vinden op http://www.sandelmedical.com

Ansell Limited

CONTACT: Voor aanvullende informatie: Investors & Analysts, Australië,David Graham, I.R., Tel: +(613)-9270-7215 / +(61)4011-40749,dgraham@ap.ansell.com VS, Rustom Jilla, CFO, Tel: +1(732)-345-5359,rjilla@ansell.com, Media Australia, Helen McCombie, Citadel, Tel:+(612)9290-3073 / +(61)4117-56248, hmcombie@citadelpr.com.au, VS JeffPicarello, Edelman, Tel: +1(212)704-8244, jeff.picarello@edelman.com,Europa, Wouter Piepers, Global Coms, Tel: +(322)528-74-00,wpiepers@eu.ansell.com