Gemeente Harlingen


auto's officieel in gebruik genomen

Oplaadpunt voor elektrische auto's officieel in gebruik genomen

Wethouder Jan de Boer heeft vandaag het oplaadpunt voor elektrische auto's officieel in gebruik genomen. Samen met Wim Kroon, eigenaar van een elektrische auto, heeft de wethouder de eerste auto aangesloten aan het oplaadpunt.

Jan de Boer sprak hierbij over het belang van oplaadpunten voor elektrische auto's op openbaar terrein. Door een landelijke infrastructuur van oplaadpunten aan te leggen, wordt het publiek erop gewezen dat elektrisch rijden heel goed mogelijk is in Nederland.

Stichting e-laad.nl, een initiatief van de samenwerkende netbeheerders in Nederland, heeft alle gemeenten in Nederland een oplaadpunt geboden om zo bij te dragen aan het verduurzamen van autorijden. Jan de Boer sprak tijdens de ingebruikname zijn dank uit voor dit initiatief. "Het sluit prima aan bij het duurzame streven van de gemeente". De Boer melde vervolgens dat de gemeente Harlingen hard aan de slag is met duurzaamheid. Naast dit oplaadpunt heeft Harlingen ook een aardgasvulpunt binnen de gemeente gekregen. Daarnaast maakt Harlingen onder andere op het gebied van LED verlichting en het verduurzamen van gebouwen grote stappen. Tot slot speelt de duurzaamheidskrant een grote rol in het informeren van bevolking over de mogelijkheden van duurzaamheid voor particulieren.

Wim Kroon vertelde dat hij een elektrische auto uit ideologisch oogpunt heeft aangeschaft. Volgens Kroon is elektrisch rijden de toekomst. Ook de Provincie Fryslân was aanwezig. Jasper Verhoef van de Provincie kwam in elektrische auto de gemeente van harte te feliciteren met het oplaadpunt.

Foto: Joachim de Ruijter