Direct inzicht in besparing op aankoop van woning

Persbericht van Rotero Groep

HEERENVEEN - Op 7 juli heeft Woonaccent Makelaars een nuttige rekenhulp gelanceerd voor consumenten op haar website. Bij iedere woning is direct te berekenen hoeveel er nu wordt bespaard aan overdrachtsbelasting. En dit zijn behoorlijke bedragen.

De formule met 22 vestigingen door heel Nederland heeft direct de effecten gemerkt van de verlaging van de overdrachtsbelasting. Robert Vonk is enthousiast over de eerste resultaten: "Een belangrijke ontwikkeling is de terugkeer van de starters. Bij meerdere vestigingen, maar met name in grote steden zoals Rotterdam en Breda is er weer belangstelling binnen deze doelgroep. Dit is een belangrijk signaal voor de gehele woningmarkt".

Door de verlaging van de overdrachtsbelasting wordt het makkelijker om een hypotheek te krijgen, er hoeft namelijk niet meer 110% van de waarde te worden gefinancierd. Daarnaast weet de huizenkoper dat hij niet meer hoeft te wachten tot de 6% overdrachtsbelasting is terugverdiend via de waardestijging van de woning. Woonaccent Makelaars heeft gemerkt dat de grootste katalysator de tijdelijke besparing van duizenden euro's is op de aankoop van een woning.

Directeur van Woonaccent Nederland, Robert Vonk, is overstelpt met reacties van de makelaars: "In Veghel en Schijndel werden op de vrijdag na de mededeling direct twee woningen verkocht en in Westerbork en Meppel zijn stroeve onderhandelingen weer herstart. In Groningen kreeg een woning op één dag ineens twee bezichtigingen, daarvoor was er al geruime tijd niemand meer geweest. Dit geschetste beeld is te zien bij alle vestigingen. "

Hij vervolgt: "Om dit financiële voordeel inzichtelijk te maken, hebben we besloten om tijdelijk bij iedere woning te laten zien wat je nu kunt besparen op de overdrachtsbelasting. Ter illustratie, bij een starterswoning van EUR 150.000,- is dit al een bedrag van EUR 6.000,-. Dat is een enorm verschil, zeker voor starters. Ik nodig iedereen uit om zelf op www.woonaccent.nl te berekenen wat het scheelt."

Links:
http://www.woonaccent.nl/voordeel-berekenen-overdrachtsbelasting/


Razende Robot Reporter