INK-onderscheiding voor Kamers van Koophandel

Persbericht van Kamer van Koophandel Nederland

Vandaag heeft het Instituut Nederlandse Kwaliteit (INK) de Kamer van Koophandel de INK-onderscheiding uitgereikt. De Kamer van Koophandel ontvangt de onderscheiding, met vier van de vijf mogelijke sterren, omdat zij heeft aangetoond dat zij de klant, de ondernemer, daadwerkelijk centraal stelt. Het primaire productieproces en de ondersteunende processen zijn volledig op de klant afgestemd, aldus het INK. Het is uitzonderlijk dat een publieksorganisatie deze kwaliteitsonderscheiding krijgt toegekend.

Ondernemer centraal
Ruud Stassen, directeur INK: "Met de INK-onderscheiding is de Kamer van Koophandel met haar bedrijfsvoering en dienstverlening een goed voorbeeld voor andere overheidsorganisaties."
Ook Rinke Zonneveld, directeur Ondernemerschap ministerie EL&I is tevreden: "Het feit dat het netwerk van de Kamer van Koophandel vandaag de INK-onderscheiding heeft gekregen is het bewijs dat zij de ondernemer steeds centraler stelt in de dienstverlening."

Onlangs verwierven de Kamers van Koophandel ook al het zogeheten Bewijs van Goede Dienst. Dit certificaat, uitgereikt door het Ministerie van EL&I, geeft aan dat de dienstverlening van de Kamer van Koophandel voldoet aan tal van kwaliteitseisen die klanten stellen. Alleen organisaties die gericht werken aan kostenbesparing, vermindering van administratieve lasten en hogere klantentevredenheid komen in aanmerking voor dit Bewijs van Goede Dienst. De Kamer van Koophandel is vooral succesvol in het verminderen van administratieve lasten voor ondernemers.

Trots
"Het steeds weer verder verbeteren van de bedrijfsvoering, en daarmee het verbeteren van onze dienstverlening aan ondernemers, is een continue uitdaging," aldus Martin van Eijl, wnd algemeen directeur Kamer van Koophandel Nederland. "Wij zien onze inzet om de Kamers van Koophandel goed voor te bereiden op de toekomst met deze INK-onderscheiding bevestigd. Onze medewerkers zijn bijzonder trots op deze erkenning. Dagelijks zetten zij zich in om de ondernemer, óók in de regio, met vragen verder te helpen. De INK-onderscheiding onderstreept dat door hun inspanningen ondernemers die een beroep doen op onze dienstverlening op een efficiënte en effectieve wijze worden geholpen.

INK
Het INK (voorheen Instituut Nederlandse Kwaliteit) is een in 1991 - op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken - opgerichte stichting die tot doel heeft bij te dragen aan de concurrentiekracht van de Nederlandse economie door organisatie in de profit en de non-profit sector te ondersteunen bij de verbetering van de kwaliteit van hun bedrijfsvoering. Het INK is actief op het gebied van kennisontwikkeling, voorlichting, training en erkenning van organisaties. Het INK gebruikt daarbij het INK-managementmodel als leidraad. Aan de toekenning van de INK-onderscheiding ligt geen verkiezing ten grondslag maar een gedegen beoordeling van de kwaliteit en de resultaten van de betreffende organisaties. Meer informatie op www.ink.nl




Razende Robot Reporter