Nieuws

Hartstichting tekent Charter Talent naar de Top

woensdag 6 juli 2011

Tijdens het afgelopen Civil Society Congres heeft de Hartstichting de `Charter Talent naar de Top' ondertekend. Directeur Hans Stam en Sybilla Dekker (voorzitter van Stichting Talent naar de Top) hebben in het kader van het congresthema `diversiteit' hun handtekening onder het charter geplaatst.

Wat is het Charter Talent naar de Top?
Stichting Talent naar de Top zet zich in voor de diversiteit van man en vrouw. Voor het realiseren van deze diversiteit zijn volgens de stichting doelstellingen, maatregelen en commitment nodig. Daarom hebben zij het Charter Talent naar de Top in het leven geroepen. Het Charter Talent naar de Top is een publiek commitment, een code met heldere afspraken voor het realiseren van een man-vrouw diversiteit aan de (sub-)top. Ondertekening van het Charter is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Werkgevers, bedrijven, organisaties en instellingen, committeren zich aan duidelijke meetbare
man-vrouwdiversiteitsdoelstellingen en laten zich jaarlijks monitoren op de behaalde resultaten.

Waarom de Hartstichting?
De Hartstichting wil zich graag committeren aan de doelstellingen van het Charter Talent naar de Top. Momenteel is de Hartstichting al goed op weg. Zo is de man-vrouwverhouding binnen de Raad van Toezicht momenteel 4:3 vrouwen en binnen het MT zelfs 1:1.