Gemeente Westvoorne


Onderzoek servituten strandhuisjes Rockanje

(persbericht)

Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) gaat in opdracht van de gemeente Westvoorne onderzoeken hoe het zit met de servituten bij de planontwikkeling van strandhuisjes in Rockanje. Het onderzoek zal uiterlijk in september afgerond zijn.

Door maatschappelijke en politieke onrust bij de planontwikkeling van de strandhuisjes heeft de gemeenteraad besloten om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren door BING.
Bij dit onderzoek wordt onderzocht of op de beoogde locatie, servituten, onderhandse aktes of andere dwingende bepalingen rusten. Daarnaast wordt onderzocht of er op basis van bestaande wet- en regelgeving en gedragscodes sprake is van (de schijn van) belangenverstrengeling bij de verantwoordelijke wethouder.

BING biedt Nederlandse gemeenten gespecialiseerde adviesexpertise, onderzoeksexpertise en een vraagbaakfunctie aan op het gebied van integriteit. Het bureau richt zich daarbij exclusief op gemeenten, wat borg staat voor specifieke branchekennis, verdieping van ervaringen en de mogelijkheid om duurzame relaties met de doelgroep te onderhouden. BING is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Â