Dinalog richt Supply Chain Finance Community op

Persbericht van Dinalog

Het belang van financiele stromen binnen de supply chain wordt vaak onderschat. Optimalisatie van deze stromen biedt zelfs grote kansen voor het bedrijfsleven. Ook het Topteam Logistiek onderstreept supply chain finance als een belangrijke nieuwe innovatierichting. Dinalog neemt nu het initiatief om een 'Supply Chain Finance Community' op te richten.

Supply chains bestaan uit 3 onderdelen: goederen, informatie en geld. Vreemd genoeg hebben optimalisaties in de keten vaak betrekking op de integratie van goederen- en informatiestromen: hoe kunnen we bijvoorbeeld met snellere beschikbaarheid en hogere betrouwbaarheid van informatie de efficiëntie in de keten verbeteren? Financiële stromen in de supply chain maken hiervan echter een minstens zo belangrijk onderdeel uit. Tot op heden beperkt zich dit veelal tot het streven om voorraden en het kapitaalbeslag van voorraden door de keten heen te reduceren. Het integraal beter afstemmen van supply chains en finance biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden.

Het doel is om een dynamisch platform van betrokken bedrijven en kennisinstellingen tot stand te brengen, die op innovatieve wijze actief zijn op het totale gebied van Finance en Supply Chains. Een belangrijk verschijnsel in veel bedrijven is dat financiële en logistieke mensen onvoldoende elkaars taal spreken. Het platform zal hier verandering in brengen door o.a. het uitwisselen van kennis en ervaring, stimuleren van samenwerking tussen de betrokken stakeholders en de verschillende soorten specialismen en het organiseren van workshops en congressen. Dinalog is momenteel in gesprek met een groot aantal verschillende partijen als verladers, logistiek dienstverleners, universiteiten, banken en andere financiële dienstverleners. De kick-off van het platform wordt gepland in september 2011.

*

Links:
http://www.dinalog.nl/institute/news/dinalog-establishes-a-supply-chain -finance-community/792



Razende Robot Reporter