Gemeente Coevorden

Wethouder Pot-Eland neemt Ageviewer in gebruik

donderdag 7 juli 2011
Klik om te vergroten

Wethouder Truus Pot Eland heeft dinsdagmiddag bij supermarkt Attent Support & Co in Geesbrug het leeftijdscontrolesysteem `Ageviewer' officieel in gebruik genomen. Met dit systeem worden alle klanten die leeftijdsgebonden producten, zoals alcohol, willen kopen gecontroleerd.

Eerste Ageviewer in de gemeente Coevorden
Supermarktorganisatie Support & Co is de eerste die de leeftijdscontrole via `Ageviewers' in gebruik neemt. Onlangs werd het systeem in een ander filiaal al in gebruik genomen, binnen de gemeente Coevorden heeft de supermarkt in Geesbrug de primeur. Bij het systeem Ageviewer wordt door middel van een camera een beeld gemaakt van de klant, dit beeld wordt extern door een geautomatiseerd systeem gecontroleerd. Bij twijfel moet de klant alsnog zijn of haar identiteitsbewijs aan de verkoper laten zien. Het systeem is ontwikkeld door de Hollandsche Exploitatie Maatschappij (HEM) uit Breda.

Support & Co
Support & Co is een supermarktorganisatie de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een normale werkomgeving biedt. Het accent ligt op kleinschalige service in kleine kernen. Hierdoor houden inwoners van kleine dorpen een supermarkt om de hoek en kan anderen een zinvolle dagbesteding worden aangeboden. De combinatie van buurtsuper en zorgomgeving maken het concept tot een succes.