Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2011.017¿¿¿, 7 juli 2011

Nachtburgemeester Dõro Krol in actie tijdens Vierdaagse

Dõro Krol, Nachtburgemeester van Nijmegen. heeft iets met de Vierdaagse én met het creëren van verbondenheid en het organiseren van speciale activiteiten in 'haar' stad. Zo biedt ze al bijna twee decennia lang onderdak aan grote groepen lopers. Ze staat tijdens de intocht juichend aan de Via Gladiola. En geniet met volle teugen van de gezelligheid en optredens in de stad. Ze komt dan ook volop in actie bij de Vierdaagse en bij de Vierdaagsefeesten.

Marsen

De eerste Vierdaagsedag, op dinsdag 19 juli, doet de Nachtburgemeester de eerste 50-kilometer lopers uitgeleide van start- en finishterrein De Wedren naar de Waalbrug. In een lichtend tenue gaat Dõro Krol 's morgens om vier uur de wandelaars vooraf, mogelijk begeleid door muzikanten.
Op donderdagochtend maakt de Nachtburgemeester haar opwachting bij de start van de militaire detachementen op Kamp Heumensoord. Daar geeft ze het lichtend voorbeeld door de eerste wandelaars van de ingang van het kamp over de Beukenlaan tot aan de Scheidingsweg te begeleiden. Vooraf heeft ze dan, in verband met het 50-jarig bestaan van militair Vierdaagsekamp Heumensoord, enkele officials van het kamp onderscheiden met haar eigen 'Nachtlintje'.
Op vrijdag 22 juli zal Dõro Krol de bureaulisten van Stichting DE 4DAAGSE assisteren door op de Wedren de allerlaatste, reglementair binnenkomende wandelaar haar of zijn welverdiende Vierdaagsekruisje op te spelden. De gelukkige ontvangt tevens haar 'Nachtlintje'. In de loop van de Vierdaagseweek zal Nachtburgemeester Krol ook nog een aantal bijzondere Vierdaagsedeelnemers onderscheiden.

Feesten

De Nachtburgemeester treedt bij de Vierdaagsefeesten op als spreekstalmeester tijdens het Gevelconcert op de Grote Markt op zondag 17 juli vanaf 22.00 uur. Op woensdag 20 juli is ze op de Waalkade aanwezig bij 'De Deining', waar ze mensen ontvangt bij de 'Liefdescarrousel'.