Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2011.018¿¿¿, 7 juli 2011

Mobiele telefoons voor meer veiligheid en meten drukte

Werkwijze maakt ook extra service aan deelnemers mogelijk

Om te waken over uw veiligheid en het meten van de drukte op de parcoursen, maakt Stichting DE 4DAAGSE gebruik van de positie van mobiele telefoons. Deze werkwijze geeft de mogelijkheid deelnemers tevens een extra service te bieden. Via een sms-dienst, is het mogelijk dat een collega-wandelaar, het thuisfront of een verzorger tijdens het wandelen de positie van een deelnemer opvraagt. Ook een toeschouwer kan de positie bekijken. Degene die de locatie opvraagt, krijgt in een sms-bericht te zien waar de wandelaar zich bij benadering bevindt. Tevens wordt een schatting met de verwachte aankomsttijd op de finish getoond.

Om gebruik te maken van deze service dient de loper zich aan te melden (www.de4daagselive.nl). Op een persoonlijke webpagina is te zien waar de deelnemer bij benadering op de route loopt. Starttijd en verwachte aankomsttijd van die dag worden ook getoond. Het bezoeken van de website en het bekijken van de positie van de wandelaar op de persoonlijke pagina is gratis.

Iedere wandelaar die in het bezit is van een mobiele telefoon op het KPN-netwerk (dit zijn ook gebruikers van Hi, AH mobiel, KPN/Debitel, Rabo mobiel, Simpel, Simyo en Telfort) kan van deze extra service gebruik maken. Zowel de website als de sms-dienst werken op basis van het loopnummer. Een naam wordt niet vermeld. Heeft een wandelaar bezwaar tegen het gebruik van zijn of haar mobiele nummer kan dat bij de inschrijving worden aangeven. Het nummer wordt dan niet gebruikt. In geval van een calamiteit krijgt de deelnemer wel informatie per sms-bericht toegestuurd.