Gemeente Binnenmaas

Kliko's voor plastic afval in gebruik genomen

07-07-2011

Vandaag, donderdag 7 juli, werden speciale feloranje klikos voor het scheiden van plastic afval op het Recreatieoord Binnenmaas in gebruik genomen door spelende kinderen en de wethouders Lafeber en Joosten.

Ingebruikname plastic afvalbak Ingebruikname plastic afvalbak

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Achtergrondinformatie

Sinds het najaar van 2009 zamelt de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard (RAD) gescheiden plastic afval in bij alle huishoudens in de Hoeksche Waard. Vanaf donderdag gebeurt dat dus ook op het recreatieoord Binnenmaas.

De inzameling van plastic in de Hoeksche Waard verloopt zeer succesvol. Het eerste halfjaar van 2011 is al meer dan 300 ton plastic afval gescheiden ingezameld. Dit is een toename van 5% ten opzichte van vorig jaar. De inwoners van de Hoeksche Waard zijn dan ook gewend om hun plastic afval thuis apart te houden.

Het apart inzamelen en verwerken van plastic heeft in het eerste halfjaar van 2011 al een CO2 reductie opgeleverd van ruim 780 ton. Het ingezamelde plastic wordt door de RAD naar een sorteerinstallatie in Rotterdam gebracht. Daar wordt het plastic uitgesorteerd waarna het wordt hergebruikt.

Eind 2012 moet 42% van al het Nederlandse plastic verpakkingsafval efficiënt worden gerecycled. Een ambitieuze doelstelling die alleen gehaald kan worden als heel Nederland zich bewust is van het belang van het scheiden van het plastic verpakkingsafval van het restafval.