Gemeente Haaksbergen


Wijkschouw De Pas

07-07-2011 Een afvaardiging van de wijkraad, wethouder Samenleving Patrick ten Voorde en enkele medewerkers op bezoek in De Pas.

In de wijk De Pas is vorige week woensdag een wijkschouw gehouden om te bekijken welke zaken in de wijk voor verbetering vatbaar zijn. Een afvaardiging van de wijkraad De Pas, wethouder Samenleving Patrick ten Voorde en enkele medewerkers van de gemeente bezochten verschillende straten in de wijk.

Melden bij wijkraad

Wijkbewoners kunnen bij hun wijkraad aangeven wat volgens hen in de wijk verbeterd moet worden. Daarom is onder meer het parkeerterrein bij sporthal De Els bezocht, omdat daar overlast wordt ervaren. Op diverse plaatsen is het groenonderhoud bekeken en zijn verkeerssituaties onder de loep genomen.

Verbeteringen

Inmiddels zijn, als gevolg van de wijkschouw, de watergang en het gras aan de Trompstraat en in de omgeving van De Els al onder handen genomen. En er is besloten om de fietsovergang op de Hengelosestraat richting het Raapad te beveiligen door het plaatsen van sluisjes. De gemeente en de wijkraad maken nog nadere afspraken over wat nog meer haalbaar is om op korte dan wel langere termijn te verbeteren.