Gemeente Haaksbergen


Voorbereidingen EK

07-07-2011 fietscrosser op een BMX

Komend weekend 7, 8 en 9 juli live in Haaksbergen te bewonderen: het EK BMX fietscross! Deze week werden de laatste werkzaamheden verricht om de ruim 1700 renners en ruim 4000 bezoekers te kunnen ontvangen. Met vereende krachten trof de organiserende fietscrossvereniging DVO de laatste voorbereidingen, in goed samenspel met de gemeente.

Vrachtwagens reden deze week af en aan. Tribunes werden geplaatst, een promodorp en een kidsplaza zijn ingericht, de hovenier heeft het terrein verfraaid, de weilanden zijn gemaaid en ingericht als camping en er is een parc fermé gecreëerd, waar de renners zich klaar kunnen maken. Kortom, de gasten en de renners kunnen komen. DVO en de gemeente Haaksbergen zijn er klaar voor. Vandaag, donderdag wordt er op de baan getraind. Vanaf vrijdag zijn er wedstrijden. De toppers staan zaterdag en zondag op de trappers.

Het EK BMX wordt een evenement voor het hele gezin. De organisatie belooft `topsport, actie, spanning, dynamiek en theater'. Er zijn demonstraties, freestyle shows, theatervoorstellingen en workshops voor kinderen. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.ekbmx2011.nl.