Strukton


Start bouw treinenwerkplaats Zutphen

07 | 07 | 2011

Op 7 juli 2011 heeft de Zutphense wethouder Rik de Lange het bouwbord onthuld op het bouwterrein van Strukton op bedrijventerrein De Mars in Zutphen. Hij luidde hiermee symbolisch de start van de bouw in van de nieuwe werkplaats van Strukton. Hier zullen Strukton Rail Equipment, Strukton Rolling Stock en Arriva over ruim een jaar treinen en spoorgebonden machines onderhouden, reviseren en testen.

`Wij zijn bijzonder blij met deze nieuwe locatie' zegt Jacob Zeeman, directeur van Strukton Rail Equipment. `Sinds mensenheugenis zijn wij met onze werkplaats gevestigd in Zutphen, een stad die ons erg goed bevalt. Het spoor sluit hier goed aan op de landelijke spooraders, en daarmee het internationale spoor. Bovendien is het klimaat in Zutphen gunstig voor het werven van goed geschoold technisch personeel. Wij zijn dan ook blij dat wij in Zutphen kunnen blijven en voelen ons nu al thuis op De Mars.'

Strukton heeft al een treinenwerkplaats in Zutphen. Deze werkplaats, gevestigd bij de oude IJsselbrug, is te klein geworden voor de steeds grotere machines. De nieuw te bouwen werkplaats biedt extra ruimte en geeft Strukton de mogelijkheid de werkplaatsactiviteiten uit te breiden. De nieuwe werkplaats krijgt vijf sporen en moderne voorzieningen. Naast reguliere activiteiten als het onderhouden van spoorgebonden machines en locomotieven zal Strukton Rail er elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren aan spoorvoertuigen, treinbeveiligingsystemen inbouwen en treinmaterieel en -systemen reviseren. Daarnaast gaat Arriva een deel van de werkplaats gebruiken voor het onderhoud van de 40 reizigerstreinen voor de Vechtdallijnen en in Achterhoek Rivierenland. Door zelf de treinen te onderhouden, vergroot Arriva de betrokkenheid bij de operatie. Daarmee wil Arriva, ook in deze nieuwe concessiegebieden, een hoge punctualiteit bereiken in de dienstregeling.

De werkplaats wordt gebouwd door Strukton Bouw. Ook verzorgt Strukton Bouw de inrichting van het terrein. Strukton Rail zal het emplacement bouwen en het spoor in de werkplaats aanleggen. De bouw moet medio 2012 gereed zijn.