Politie Brabant Zuid-Oost

Politie onderzoekt dodelijke aanrijding A67

Bladel, 07-07-2011 o De politie is een onderzoek begonnen naar aanleiding van het ongeval van woensdagochtend op de A67 ter hoogte van Bladel waarbij een 19-jarige vrouw uit Antwerpen om het leven kwam.

Verder onderzoek

De vader van het slachtoffer heeft de politie woensdag op de hoogte gebracht van haar privé-situatie. De politie onderzoekt daarom of er aanleiding is om te veronderstellen dat er meer aan de hand is geweest dan een eenzijdig ongeval (zie persbericht van woensdag 6 juli 2011). Daarom wordt één van de komende dagen sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer en is haar auto voor verder onderzoek in beslag genomen. Ook zoekt de politie nog getuigen van het ongeval. Op basis van de informatie die dat gaat opleveren, wordt besloten wat er verder gaat gebeuren.

Tijdstip ongeval

Inmiddels is wel duidelijk geworden dat de vrouw vermoedelijk al tussen
1.00 en 1.30 uur met haar auto van de weg is geraakt en vrijwel meteen ter plaatse is overleden. Dat is gebleken uit het eerste onderzoek. Rond 1.30 uur meldde een medewerker van een nabijgelegen pompstation bij de politie dat een Franse vrachtwagenchauffeur een auto in een weiland had zien staan. Op basis van die informatie meende de politie dat de melding van een locatie langs de N2 kwam. Ter plaatse hangen camera's, maar op die beelden was niets te zien. Omdat er ook geen andere meldingen bij de politie binnenkwamen terwijl er rond die tijd op de N2 nog veel verkeer rijdt, heeft de politie op dat moment geen inzet gepleegd. Rond 6.00 uur meldde een getuige bij de politie dat er een auto in het maïsveld langs de A67 bij Bladel stond. Toen agenten daar gingen kijken, troffen ze de wagen en het slachtoffer aan.

Getuigenoproep

De politie is nu op zoek naar mensen die woensdagochtend tussen 1.00 en
1.30 uur op de snelweg E34/A67 van België naar Nederland hebben gereden, en die mogelijk iets hebben gezien dat met het ongeval te maken heeft gehad. Mogelijk hebben zij de auto van het slachtoffer zien rijden en is hen daar iets bijzonders aan opgevallen. Deze getuigen kunnen zich melden bij de politie in De Kempen via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een eerdere getuigenoproep heeft nog geen reacties opgeleverd.