Politie Rotterdam Rijnmond

Description: Datum incident: 07-07-2011 Locatie: 0


RHOON - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van een beroving in een woning aan de Heuvelsteijn.






De berovers drongen donderdagmiddag de woning binnen. Op dat moment waren er alleen drie kinderen in de leeftijd van 13-17 jaar aanwezig.

Zij werden vastgehouden. Vervolgens werd de woning doorzocht en gingen de overvallers er met een nog onbekende buit vandoor.

In hun vlucht dwongen ze een vrouw van haar fiets. Ook schoten zij op een voorbijganger die hen aansprak. Hij raakte niet gewond. Of er geschoten werd met een vuurwapen of met bijvoorbeeld een alarmpistool is nog niet duidelijk.

De politie startte direct een groot onderzoek. De hele omgeving werd uitgekamd. Aan de hand van sporen en getuigenverklaring werd er een achtervolging op touw gezet. Hierbij werd ook de politiehelicopter ingezet. Rond half vijf werden de mannen met behulp van een politiehond aangetroffen in een weiland in Rhoon.

Zij zijn aangehouden als verdachten en worden op dit moment overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De identiteit van de verdachten is nog onbekend.