Delta


---


1.068 Kinderen fietsten al voor het goede doel

Middelburg, 7-7-2011

Doe mee en win gave prijzen De DELTA Dikke Banden Races zijn wielerwedstrijden voor kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de Zeeuwse basisscholen. Nog tot en met zaterdag 8 oktober vinden er iedere week DELTA Dikke Banden Races plaats. Via hun school ontvangen kinderen een flyer en een inschrijfformulier. Daarmee kunnen kinderen zichzelf opgeven voor een DELTA Dikke Banden Race in de buurt. Maar kinderen kunnen zich ook zonder formulier aanmelden.

Dat kan via een e-mail naar dikkebandenraces@DELTA.nl. De organisatie kijkt dan welke race in de buurt is en waar nog deelname mogelijk is.

Het plaatselijke wielercomité zet een parcours uit van maximaal vijfhonderd meter. Het parcours is een rondje in de omgeving van de school, rond de kerk of maakt onderdeel uit van een bestaand wielerparcours in de gemeente. De bedoeling is om zoveel mogelijk rondjes te rijden. Wie de meeste rondjes maakt is de winnaar van de DELTA Dikke Banden Race.

Waar en wanneer
Op de website www.DELTAdikkebandenraces.nl staat het volledige overzicht van plaatsnamen (bijvoorbeeld in Wissenkerke, Kapelle, Sluiskil en Calfven) en data.

Fietsclinics
Het DELTA Zeeland Fonds geeft voor ieder kind dat meefietst een donatie aan een goed doel. Aan het einde van het fietsseizoen kijkt het fonds hoeveel kinderen er deelnamen en hoeveel geld ze bijeen brachten. Met dat bedrag wordt het jeugdsportfonds ondersteund en organiseert DELTA Zeeland Fonds een aantal fietsclinics voor scholen met kinderen, waarvoor het niet gewoon is om `even op de fiets te stappen'.