Hoefnet

Nieuws

Belgische tweespanmenners stappen uit WK-selectie Conty

07-07-2011

Aanvankelijk waren er zeven Belgische tweespanmenners kandidaat voor deelname aan het wereldkampioenschap in Conty dat plaats heeft van 24 tot 28 augustus.

In de loop van het seizoen haakten alsmaar meer kandidaten af om persoonlijke reden of wegens het niet behalen van de kwalificatienormen.
Na Saumur bleven er nog vier potentiële kandidaten over; Marc Dieleman, Dirk Stael, Filip Kindt en Eric Van Praet.
Dirk Stael en Filip Kindt stappen nu onverwacht, op zes weken voor het WK, uit de selectie.
Filip Kindt in de marathon in Saumur 2011 Filip Kindt in de marathon in Saumur 2011 (foto: Rinaldo de Craen)

Filip Kindt: "Ik heb mij stipt aan de vooropgestelde planning van de selectie gehouden, ondertussen heb ik vijf paarden gekwalificeerd voor het WK, heb twee internationale wedstrijden gereden én heb deelgenomen in Saumur. Wij zijn als team volledig klaar met alle materiaal en medewerkers om naar Conty te gaan. Op 16 februari tijdens een vergadering met de chef d'équipe en de kandidaten heb ik duidelijk gevraagd wat wij moesten doen om naar het WK in Conty te gaan. Ik heb aan alle gestelde voorwaarden voldaan. Over de omstreden training waarop wij zogezegd verwacht werden heerste er grote verwarring, zelfs de trainer Félix-Marie Brasseur was aanvankelijk niet op de hoogte. Er zou ons twee weken na Saumur bekend gemaakt worden wie er in het team zou komen, deze mensen zouden dan nog een training krijgen van Brasseur. Maar er kwam geen bekendmaking van een selectie. Dus wisten wij ook niet wie er naar die training zou gaan, dat is toch logisch. Het schrijven dat wij van de KBRSF ontvingen is beledigd voor onze inzet. Als antwoord hierop stap in uit de selectie." Ook voor Dirk Stael is dit de reden van zijn stopzetting als kandidaat.

Ploegleider Jan Devaere: "Het is de keuze van Dirk Stael en Filip Kindt. Zij hebben zich ook zelf als kandidaat op de site van Equibel geschrapt voor deelname aan de landenwedstrijd in Riesenbeck en het WK in Conty. Wij bekijken verder wel wat deze selectie betreft."

Bron: Galop.be