Hoefnet

Nieuws

Oscar terug in klasse 4

07-07-2011

Na ruim negen maanden van afwezigheid maakt het beroemde menpaard Oscar (v. Inspekteur) van Wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Jan van den Broek zijn rentree in de klasse 4. Jan's zoon Wilbrord heeft mede dankzij steun van de Belangenvereniging Mennen dispensatie van de KNHS gekregen om vervroegd over te stappen naar de klasse 4.

Wilbrord van den Broek nam vorige winter de leidsels over van Oscar nadat Jan na een prachtige carrière afscheid had genomen als wedstrijdmenner. "We waren al snel aan elkaar gewend en het klikte heel goed," vertelt Wilbrord. Na een aantal klasse 3 wedstrijden met overmacht te hebben gewonnen rees de vraag of de combinatie nog wel uitdagingen had in de klasse 3. "De klasse 4 is natuurlijk het neusje van de zalm en behalve een andere dressuurproef is er niets anders dan in de klasse 3," aldus Wilbrord, die regelmatig les krijgt van zijn vader die Oscar natuurlijk door en door kent.
Ook bondscoach Ad Aarts maakte zich sterk voor de vervroegde overstap met als resultaat dat Wilbrord en Oscar komend weekend in Heijenrath voor het eerst in de klasse 4 aan de start komen. "We zullen wel zien hoe het gaat lopen, maar een plaats in de top drie tijdens de komende wedstrijden in Heijenrath, Beesd en het NK in Deurne zou natuurlijk mooi zijn," aldus Van den Broek jr.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.
Oscar in actie met Jan van den Broek aan de leidsels. Wilbrord fungeerde altijd als groom bij zijn vader. Oscar in actie met Jan van den Broek aan de leidsels. Wilbrord fungeerde altijd als groom bij zijn vader.