Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

sterstatus

---

Beethovenbuurt in Amsterdam krijgt sterstatus

7 juli 2011

Ondernemers, politie, brandweer, scholen en het stadsdeel werken in de Beethovenstraat nauw samen. Betrokken partijen kregen hiervoor van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel op 4 juli de eerste KVO-ster.

Al jarenlang wordt er door verschillende partijen samengewerkt in de Beethovenbuurt. Politie, Stadsdeel Zuid, ondernemers, scholen en brandweer hebben in 2010 deze samenwerking een meer structureel karakter gegeven door te starten met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) begeleidt de samenwerking.

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Beethovenstraat In het midden stadsdeelwethouder Simone Kukenheim, geflankeerd door brandweer, politie en overige deelnemers aan het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Goede score veiligheid Beethovenbuurt

Onderzoek van het HBD toont aan dat de Beethovenbuurt goed scoort op het gebied van veiligheid ten opzichte van de rest van Nederland. Zo voelt 80% van de respondenten zich (bijna) altijd veilig in de straat. Landelijk is dit percentage 69%. Ook van graffiti en vernieling, die vaak bijdragen aan een onveilig gevoel, wordt weinig last ondervonden. Dit is mede te danken aan een contract dat ondernemersvereniging De Beethoven heeft om graffiti direct te laten verwijderen. Verder heeft de winkeliersvereniging een eigen vaste straatveger in dienst die naast de schoonmaak vanuit het stadsdeel de Beethovenstraat wekelijks schoonveegt.

Groot onderhoud in 2012

Begin 2012 staat groot onderhoud van de Beethovenbuurt op het programma. De straat wordt opnieuw ingericht, de bestrating en verlichting worden aangepast en er wordt gekeken waar de straat nog veiliger kan worden. Meer informatie hierover.