Ingezonden persbericht


BMX kun je niet jong genoeg mee beginnen: GO BIKING! TOUR

HAAKSBERGEN | Van 7 t/m 10 juli wordt het EK BMX 2011 georganiseerd in Haaksbergen. Om de fietssport te promoten en het evenement te doen leven onder de jongsten onder ons, organiseert I-vents in samen werking met de Rabobank en de KNWU een breedtesportprogramma. De Go Biking! Tour gaat op 14 juni van start in Enschede en op 20 juni in Haaksbergen.

De Go Biking! Tour is opgezet om schooljeugd te stimuleren meer te bewegen en ze kennis te laten maken met de wielersport. De clinic bestaat uit een fietsvaardigheidstraining waarbij onder begeleiding van een KNWU-trainer een hindernisparcours gereden wordt. Deze clinic wordt gehouden op crossfietsen en de kinderen worden uitgerust met een helm en beschermers. De clinics duren ongeveer een uur.

GRANDE FINALE

Uiteraard zijn alle kinderen welkom bij de Final Rounds BMX dat van 7 t/m 10 juli plaatsvindt bij DVO Haaksbergen. Maar dat is niet alles.De talenten kunnen op zaterdag 9 juli tijdens het EK BMX 2011 strijden voor mooie prijzen tijdens de Grande Finale op het Go Biking! Tour-parcours in het Promodorp.

Kinderen die de workshop van de Go Biking! Tour leuk vonden en het BMX-en graag eens in het echt willen proberen mogen een gratis training bijwonen bij DVO Haaksbergen.

MEER INFORMATIE?
Ga voor meer algemene informatie over de Go Biking! Tour naar www.gobikingtour.nl. De Go Biking! Tour is een activiteit van de KNWU, uitgevoerd door Stichting BikeWize.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop van de Final Rounds BMX 2011 naar www.finalroundsbmx2011.nl. Tevens zijn wij te vinden op Hyves, Facebook en Twitter.