Gemeente Dalfsen

De Wiekelaar in Oudleusen compleet vernieuwd


01-07-2011

Opening 7 juli door wethouder Goldsteen en gedeputeerde Boerman

Op donderdag 7 juli wordt ontmoetingscentrum De Wiekelaar officieel geopend. Door de inzet van veel vrijwilligers en met steun van de gemeente Dalfsen en andere partijen heeft de Wiekelaar een complete metamorfose ondergaan. Het gebouw is uitgebreid tot een Ontmoetingscentrum dat werkt volgens het Kulturhus concept. Onder meer een bibliotheek, een peuterspeelzaal en een jeugdsoos zijn in het gebouw gevestigd.

Ontmoetingscentrum De Wiekelaar is de eerste van zeven grote projecten in de gemeente Dalfsen die is afgerond. Wethouder Goldsteen: "Ik ben erg blij met het resultaat. Er is hard gewerkt door alle betrokkenen en zij hebben een prachtig resultaat neergezet. Naast de realisatie van een markant en architectonisch hoogstaand gebouw is ook een goed inhoudelijk programma opgesteld. Ook is De Wiekelaar op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing een voorbeeld voor de provincie Overijssel."

Europese subsidie
Naast financiering door de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel is een Leader-subsidie van EUR 389.300,- ontvangen. Leader is een programma waarmee sociaal-economische impulsen op gebiedsniveau worden gegeven. Dit gebeurt door middel van financiering van lokale en regionale initiatieven.

Opening
Wethouder Goldsteen opent samen met gedeputeerde Boerman op donderdag 7 juli om 15.00 uur het ontmoetingscentrum.

Terug