Ingezonden persbericht


Historische Havendagen terug in het centrum van Coevorden

De Historische Havendagen in Coevorden keren terug naar het centrum van de stad. In de oude binnenhaven is een vloot van rond zestig historische schepen te bewonderen. Het tweejaarlijkse evenement, dat dit jaar het thema 'Jacoba van Beieren visiteert het Kasteel Coevorden' heeft, wordt gehouden van 7 tot 10 juli. In het vernieuwde stadscentrum zijn tal van activiteiten georganiseerd, zoals een middeleeuwse fair, een maritieme markt en demonstraties van de Koninklijke Marine.

Het thema van deze editie van de Havendagen is 'Jacoba van Beieren visiteert het Kasteel Coevorden'. Met een knipoog wordt een link gelegd tussen heden en verleden. Op zaterdag 9 juli wordt de adelijke dame op grootse wijze binnengehaald in de haven. Waarna ze, begeleid door haar hofdames en ruiters te paard, het kasteel zal bezoeken.

De Havendagen van 2011 zijn nog grootser opgezet dan in 2009. In plaats van veertig schepen zijn er dit jaar zestig schepen te bezichtigen en ook de Koninklijke Marine zal het hele weekend aanwezig zijn. Genoeg redenen om de historische sfeer in het centrum van Coevorden te komen beleven. Het volledige programma van de Havendagen is te vinden op www.havendagencoevorden.nl.

Nadere informatie is te krijgen via het secretariaat.




Ingezonden persbericht