Balsan tapijt en Belakos carpets brengen gezonde revolutie op tapijt


GENEMUIDEN, 20110707 -- Balsan Silvercare is een nieuwe gezonde tapijtlijn. Exclusief gedistribueerd op de consumentenmarkt door Belakos Carpets uit Genemuiden. Balsan is zich al jaren bewust van mens en milieu. Sales manager Nederland Stijn Sleeuwenhoek licht toe; "We hebben twee jaar gewerkt aan deze duurzame en natuurlijke toevoeoging op onze collecties. We lopen niet weg voor het probleem van bacteriën in ons binnenklimaat maar gaan juist de strijd ermee aan. Met de toevoeging van een natuurlijke afwerking op het tapijt welke de luchtkwaliteit verbetert geven we een positief signaal aan de consument".

Tapijt is van nature een ongezonde vloerbedekking dankzij de vezels die voorkomen dat stofdeeltjes, en dus allergenen door de lucht worden verspreid. De Balsan Silvercare-behandeling, op basis van zilverionen, voorziet de tapijtvezelels van een extra duurzame en beschermende laag.

De techniek is werkzaam dankzij zilverionen, die bekend staan om hun ontsmettende werking en die worden geactiveerd door de luchtvochtigheid. Ze komen gelijdelijk vrij in het tapijt, waarbij ze de bacteriën doden en daarmee de voedselketen van de huisstofmijt doorbreken. De Balsan Silvercare afwerkingslaag is getest  en goedgekeurd door verschillende onafhankelijke laboratoria als TEC en Hohenstein.

Het partnership tussen Balsan en Belakos is een bundeling van krachten. Balsan brengt zijn kennis in met een gepatententeerd systeem op zijn tapijt.Belakos Carpets heeft als tapijtfabrikant een perfecte aansluiting op de lokale Nederlandse markt.