Gemeente Nijmegen


Embargo tot donderdag 7 juli, 14.00 uur

Ontwerp nieuwbouw Doornroosje en SSHN bekend

De combinatie van KlokBouw BV Nijmegen, Ed. Züblin AG Duisburg en AGS architecten gaat het nieuwe onderkomen van poppodium Doornroosje en studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen bouwen. Na beoordeling van de ingezonden plannen haalde dit ontwerp de meeste punten. Het winnende plan wordt donderdag 7 juli om 14.00 uur gepresenteerd.

Het nieuwe plan op de voormalige locatie van het stationspostkantoor bestaat uit een nieuw onderkomen voor Doornroosje met een grote en kleine zaal met bijbehorende voorzieningen en 350 studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Onder het complex komt bovendien een gratis fietsenstalling met 3700 plaatsen. 1000 van deze fietsenklemmen zijn overgeheveld vanuit het plan voor de nieuwe parkeergarage onder de van Schaeck Mathonsingel. De bouw van het complex start nog voor het einde van dit jaar. De oplevering staat gepland voor eind 2013.

Met de aanbesteding van dit plan komt een einde aan een zoektocht van meer dan tien jaar naar een geschikte plek voor de nieuwbouw van poppodium Doornroosje. Eerder waren er al plannen voor nieuwbouw in Bottendaal en op de locatie bij het station. Deze plannen haalden de eindstreep niet.

Om tot gunning te komen heeft de gemeente een niet openbare Europeese aanbesteding doorlopen in samenwerking met de SSHN en Doornroosje. De overige marktcombinaties hebben nog twee weken de tijd om naar de rechter te stappen als ze het niet eens zijn met de beoordeling.