Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT
6 Juli 2011

OVER HET IJ FESTIVAL 2011
Opening
AMSTERDAM-NOORD/NDSM-WERF

Over het IJ 2011 van start
Donderdag 7 juli gaat de 19e editie van Over het IJ Festival van start. Tijdens het festival zijn er elf dagen lang meer dan vijfentwintig voorstellingen te zien van jonge en ervaren, maar vooral talentvolle theatermakers. Zij zijn de uitdaging aangegaan om locatietheater te onderzoeken, ontwikkelen en presenteren. De voorstellingen vinden plaats op onverwachte en verrassende locaties langs de oevers van het IJ zoals de NDSM-werf, station Amsterdam Centraal, de Tolhuistuin en in de wijken van Amsterdam-Noord. Ook het festivalhart staat bol van bijzondere voorstellingen. Zo vind je hier naast het zeecontainerprogramma de interactieve solo Play me van Giulia Mureddu, gebaseerd op de videogame Wii, de intieme en ontroerende circusvoorstelling Hooggeëerd Publiek! Van Tg Sonja én een 9 minuten durend mini-Multi spektakel genaamd AUW!TO van Vincent de Rooij.

Festivalhart
Het Festivalhart bevindt zich midden op de NDSM-werf. Naast bijzondere voorstellingen kun je hier terecht voor een hapje en een drankje, informatie en kaartverkoop en persoonlijk theateradvies. Tijdens het festival wordt er namelijk iedere avond een "wist je dat live... " georganiseerd waarbij twee medewerkers van het Over het IJ team je een kijkje geven achter de schermen van het festival.

Over het IJ Festival gaat mobiel
apps op iOS en Android telefoons nu beschikbaar Over het IJ Festival heeft in samenwerking met Mijn Evenement haar allereerste Android en iOS app ontwikkeld. Beide apps zijn vanaf nu in de App Store en Android Market verkrijgbaar. Met deze App op je telefoon heb je een duidelijk overzicht van het gehele programma, weet je dankzij de digitale plattegrond altijd waar je moet zijn en lees je de laatste tweets over het festival.

Locatietheater op Amsterdam Centraal
Naast een aantal unieke plekken op de NDSM-werf is Over het IJ Festival ook te vinden op station Amsterdam Centraal. De twee voorstellingen die hier spelen zijn onderdeel van het programma Nieuw op Locatie! waarmee Over het IJ Festival een nieuwe generatie theatermakers introduceert. De voorstelling Toen we nog deden alsof de snelweg een rivier was van theatergezelschap De zon schijnt niet in uw tv is een muzikaal verhaal over een moedig meisje in een slechte situatie. Het Huis van Afgevaardigden presenteert met hun voorstelling Stel je voor ik zoek een mens: De A'dam editie een betere staat. Een staat gebaseerd op uw hoogstpersoonlijke teleurstelling, angst, liefde en hoop. Voor meer informatie over deze voorstellingen en het gehele programma gaat u naar www.overhetij.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht