Ingezonden persbericht

Open het festival in stijl met Natalie Cole

Op 7 juli vindt in de Amazon dé grote opening plaats van het North Sea Jazz Festival. Vocal jazzlegende Natalie Cole keert na maar liefst zeventien jaar terug naar Nederland om met een spetterende show het begin in te luiden van het North Sea Jazz Festival 2011. De avond wordt geopend door Ruben Hein.

Na tientallen albums en meerdere Grammy Awards kan wel worden gesteld dat Natalie Cole een fenomeen is. Ze heeft in haar carrière meerdere grote hits uitgebracht, zoals This Will Be (An Everlasting Love), Inseparable, Our Love, I've Got Love On My Mind, Pink Cadillac en Miss You Like Crazy. In 1991 kwam Natalie Coles bestverkochte album Unforgettable... With Love uit, een eerbetoon aan haar vader Nat 'King' Cole. Daarvoor ontving ze zes Grammys, waaronder Album Van Het Jaar. De cd stond vijf weken op nummer 1; in de VS werden acht miljoen exemplaren verkocht.

Op het North Sea Jazz Gala zal Natalie Cole samen met haar band eindelijk weer stralen op een Nederlands podium. Dit is je kans om de aftrap van het North Sea Jazz Festival te vieren zoals het hoort!

Gala arrangement
Tijdens deze speciale gelegenheid biedt North Sea Jazz exclusieve gala-arrangementen om deze avond nog gedenkwaardiger te maken. Geniet van een compleet verzorgde avond met met een ontvangst in stijl, een hapje en drankje en het concert van Natalie Cole. Klik hier voor meer informatie. Zie het origineel

Special guests op North Sea Jazz

Nu het festival dichterbij komt, worden ook steeds meer special guests bekend. We willen natuurlijk niet alle verrassingen verklappen en tippen slechts een paar leuke samenwerkingen.

Op vrijdagavond schuift de Britse New Orleans "piano professor" Jon Cleary aan bij Matt Schofield en zijn trio.

Later die avond treedt Trijntje Oosterhuis op bij het concert van Clayton-Hamilton Jazz Orchestra with John Pizzarelli. Trijntje Oosterhuis nam vorig jaar haar album Sundays In New York op met het orkest. Deze bijzondere samenwerking wordt op het festival nog eens dunnetjes overgedaan.

Jan Akkerman neemt op zondag zelfs twee speciale gasten mee. Tijdens zijn concert komen trompettist Eric Vloeimans en de Amsterdamse soulzanger Brown Hill er ook bij op het podium.

Agenda

Polar Bear
16 juni 2011- Paradiso (upstairs hall) Amsterdam

Lee Ritenour, Dave Grusin & friends
27 juni 2011- LantarenVenster Rotterdam

North Sea Jazz for Kids
3 juli 2011 -Ahoy Rotterdam

North Sea Jazz Gala
7 juli 2011 - Ahoy Rotterdam

North Sea Jazz Festival
8, 9 & 10 juli 2011 -Ahoy Rotterdam

Copyright © 2011 North Sea Jazz, Alle rechten voorbehouden.