Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Juni 2011

OVER HET IJ FESTIVAL 2011
Start kaartverkoop
7 T/M 17 JULI, AMSTERDAM-NOORD/NDSM-WERF

Kaartverkoop van start!
Donderdag 16 juni is de kaartverkoop van de 19e editie van Over het IJ Festival van start gegaan. Voor kaarten en het hele programma ga je naar www.overhetij.nl.

Bijzonder locatietheater
Van 7 t/m 17 juli staat Amsterdam-Noord volledig in het teken van Over het IJ Festival. Elf dagen lang vormen de oude scheepsloodsen, de oevers langs het IJ en de ruwe hellingen op de NDSM-werf het toneel van meer dan 20 locatietheatervoorstellingen. Deze rauwe en soms nog onontdekte plekken zijn een bijzondere aanvulling op de voorstellingen en geven een eigen draai aan ieders beleving.

Programma Over het IJ Festival 2011
Het programma van Over het IJ Festival 2011 is een bijzondere weerslag geworden van alles waar het festival voor staat. Locatietheater, jong talent, onderzoekend en betrokken zijn een aantal kernwaarden die ook dit jaar volop aanwezig zijn in het programma. Naast grote en bekende gezelschappen zoals The Lunatics, Thibaud Delpeut en anoukvandijk dc staan dit jaar ook jonge makers zoals Eline Kuppens en YoungGangsters met een voorstelling op het festival. Het complete programma is te vinden op de website www.overhetij.nl.

Nieuw op locatie!
Ontmoet nieuw en veelbelovend talent op Over het IJ Festival. Bezoek een van de zeven geselecteerde Nieuw op locatie voorstellingen, laat je verwelkomen door onze gidsen en ga na afloop in gesprek met de theatermakers! Verder bieden de Theaterpicknicks een interessant voorprogramma bij een aantal geselecteerde voorstellingen. Ontdek nieuwe invalshoeken en luister naar smakelijke verhalen onder het genot van een lichte maaltijd op locatie.

Na de voorstelling
Laat je na een dag vol theater meevoeren op de beats van ons Over het IJ festival dj-programma. Van relaxte lounge muziek tot funky sounds, drum 'n bass en vuige electrobeats in de avonduren. Voor ieder wat wils. Dansen mag!