Ingezonden persbericht


Dierendag in Zorgcentrum De Bron

Donderdag 7 juli dieren aai-ochtend voor cliënten

Schagen, 28 juni 2011 - Op donderdag 7 juli organiseert Zorgcentrum De Bron een dieren aai-ochtend voor cliënten. Van 10.00 tot 12.00 uur is de centrale hal omgetoverd in een miniboerderij met een paar uitzonderlijke bezoekers.

Vanuit het Clusius College komen er twee geiten, een Shetland pony, konijnen, cavia's en een heuse vogelspin op bezoek. "Tijdens deze aai-ochtend kunnen onze cliënten de dieren aaien, knuffelen, of alleen maar even vasthouden. Veel van onze cliënten hadden vroeger een huisdier. We zien dan ook regelmatig dat ouderen opfleuren wanneer ze een dier kunnen aaien of knuffelen", aldus Jantina Schoen, teamleider welzijn in cluster Schagen. "Dieren geven immers rust. Bij dementerende ouderen merken we dat zij zich allerlei dingen van vroeger herinneren als ze contact hebben met een dier. Hierdoor komen vaak leuke verhalen naar boven.''

Iedereen die een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom.

Over Woonzorggroep Samen
Het centraal bureau is gevestigd in Schagen. Onze woonzorgcomplexen, zorgcentra en verpleeghuis bevinden zich in de gemeenten Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Zijpe. Vanuit twintig locaties leveren wij zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen met onze 1600 medewerkers en vele vrijwilligers zetten wij ons er elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten. Wij werken in een hartelijke en gastvrije omgeving waarin de cliënt centraal staat. Overigens zijn wij er niet alleen voor ouderen. Met onze professionele behandeling en revalidatie richten wij ons op volwassenen van alle leeftijden. Zie voor meer informatie www.woonzorggroepsamen.nl.


Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht