Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT

30 juni 2011

VU organiseert wereldwijde hacking battle
DIMVA Cyber Security Conferentie

Op 7 en 8 juli zal de Vrije Universiteit Amsterdam krioelen van de hackers, security researchers, defense & computer emergency specialists van over de hele wereld. Ze komen bij elkaar voor de DIMVA Cyber Security Conferentie en een hacking battle. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

De Vrije Universiteit organiseert deze zomer in het kader van de DIMVA (de jaarlijkse internationale conferentie over 'Detection of Intrusions and Malware, and Vulnerability Assessment') verschillende evenementen over computerbeveiliging. Computerbeveiliging en (anti-)hacking zijn focuspunten van Informatica aan de VU. Op de DIMVA-conferentie geven bekende onderzoekers keynote presentaties op het gebied van computerbeveiliging. Daarnaast zijn er researchsessies over aanval en verdediging op het web, op netwerken en op computers. Bovendien wordt er een wereldwijde hackingwedstrijd gehouden.

Hackers' heaven
Op 7 juli nemen hackerteams van over de hele wereld deel aan een 'Capture the Flag' hacking battle, een reeks moeilijke puzzels binnen een bepaald scenario. De precieze aard van de battle blijft geheim tot de wedstrijddag. Met deelname van veertig teams, uit de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk, Duitsland, Italië, India, Korea, Colombia, Maleisië en vele andere landen, is de wedstrijd nog populairder dan de organisatoren al hadden verwacht. Welkom in hackers' heaven! De VU wordt vertegenwoordigd door twee teams van informaticastudenten.

Verder zijn er verschillende workshops en activiteiten over computerbeveiliging tijdens de dagen voorafgaand aan de DIMVA Conferentie. De conferentie zelf vindt plaats op 7 en 8 juli in het hoofdgebouw van de VU, en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in computerbeveiliging.

Alle informatie over de evenementen en aanmelding is te vinden op de website van DIMVA.