Energiesector populair bij uitvinders

Internationale wedstrijd beloont het meest duurzame, creatieve en innovatieve idee met 500.000 euro.

Amsterdam, 7 juli 2011 - De Postcode Lottery Green Challenge is een van de grootste wedstrijden ter wereld op het gebied van groene innovatie. Alleen al op het gebied van energie zijn tot nu toe 110 uitvindingen ingestuurd. Daarmee is 'energie' tot dusver de populairste categorie binnen de competitie. Inzenden kan nog tot en met 29 juli 2011.

Inzendingen zijn mogelijk in de categorieën: Energie, Lifestyle, ICT, Design en Mobiliteit. In totaal hebben 212 mensen uit 39 landen en 6 continenten groene businessplannen ingezonden. De meeste inzendingen komen uit Nederland (78), de Verenigde Staten (32), India (30) en Engeland (16). Nog nooit ontving de organisatie zoveel ideeën uit India.

Prijzengeld van 700.000 euro
De Postcode Lottery Green Challenge beloont het beste plan met 500.000 euro. Daarnaast is er 200.000 euro beschikbaar voor één of twee andere veelbelovende groene ideeën. Met deze wedstrijd wil initiatiefnemer de Nationale Postcode Loterij bijdragen aan een groenere wereld. De competitie is bedoeld voor creatieve en veelbelovende ideeën die C02-uitstoot verminderen en die binnen twee jaar op de markt zijn te brengen. De Postcode Loterij begeleidt in samenwerking met Stichting DOEN de winnaars hierbij. De wedstrijd wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd.

Nog drie weken inzenden
Groene businessplannen inzenden is nog mogelijk tot en met 29 juli via de website www.greenchallenge.info. Daarna kiest de prejury vijf tot zeven finalisten. Op 15 september kiest een internationale jury de winnaar(s) tijdens het evenement PICNIC in Amsterdam.

EINDE NEWSFLASH