Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Derde educatieve game over technische beroepen

Nieuwe game Professionals 3: Comfort Crisis leert jongeren over werken in de techniek

Woerden, 7 juli 2011

Om jongeren op een spannende manier kennis te laten maken met de rijke en gevarieerde wereld van de techniek, is er nu een nieuwe multiplayer game online voor jongeren van 10 tot 14 jaar. Professionals 3: Comfort Crisis is de derde van een serie educatieve games van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) over werken in de techniek. Het spel is te spelen op http://www.comfortcrisis.nl/.

In Professionals 3: Comfort Crisis kruipen de spelers in de huid van verschillende professionals uit de branche. De game draagt zo de rijkheid van de technische installatiebranche uit door de grote variatie aan rollen en expertise in de branche te laten zien. De game kan zowel solo als met twee tot vier spelers binnen een veilige omgeving op internet worden gespeeld. De multiplayer-variant doet een groot beroep op communicatie- en teamvaardigheden van de jonge spelers.

Beroepenoriëntatie

Comfort Crisis is de derde 'serious game' voor beroepenoriëntatie die is ontworpen in opdracht van OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de technische installatiebranche. OTIB ontwikkelt voorlichting en leermiddelen voor basisscholen en vervolgonderwijs om kinderen en jongeren al vroeg te interesseren voor techniek. De niet-commerciële game Professionals 3: Comfort Crisis is specifiek gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van VMBO en HAVO. Eerder gelanceerde games voor andere leeftijdsgroepen zijn Professionals 1: Operation Ibiza en Professionals 2: Pool Paradise.

Het spel

Ook de nieuwe game draait om het oplossen van technologische problemen. De spelers vormen samen het reddingsteam dat zorgt voor de ontsluiting van een vervallen stad, die lang afgesloten is geweest van de buitenwereld. De centrale computer van de stad is jaren geleden onklaar geraakt en kan de technologische voorzieningen niet meer sturen en repareren. Het team van professionals ontdekt de verborgen stad en de 'comfort crisis'. Zij kunnen door goed samen te werken als team de problemen een voor een oplossen en de vervallen stad weer tot leven brengen.

Noot voor de redactie -