Ingezonden persbericht


Toshiba's Qosmio F750 3D biedt 3D-entertainment zonder bril

Nieuwe laptop maakt gelijktijdige weergave van 2D- en 3D-beelden mogelijk

Specificaties F750 3D


* Intel(TM) Core(TM) i7 Quad-Core


* Maximaal 8 GB DDR3 (1.333 MHz)


* 2,5-inch HDD (maximaal 640 GB) en Solid State Hybrid 4G-drive (met 500 GB bij 7.200 rpm)


* 39,6 cm (15,6-inch) TruBrite(TM) Full HD brilloos 3D-beeldscherm (16:9), LED-backlight, 1.920 x 1.080 pixels


* NVIDIA(TM) GeForce(TM) GT 540M-graphics met 2 GB VRAM


* 3 x USB 2.0 plus 1 x USB 3.0 met USB Sleep-and-Charge, HDMI-CEC, Multi-Card Reader


* WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth(TM) 3.0 + HS, Gigabit LAN


* Blu-ray(TM) ROM-drive, Blu-ray(TM) rewritable drive met BD BDXL(TM) Multi-Layer-support (ondersteunt 100 GB rewritable discs)


* Toshiba Resolution+


* HD-webcamera met face-tracking technologie en Toshiba Face Recognition


* Harman Kardon(TM)-stereoluidsprekers, Dolby(TM) Advanced Audio(TM), Sleep-and-Music


* DVB-T/analoge Hybrid TV Tuner met afstandsbediening


* 7 feather-touch Control Buttons, inclusief button voor 2D naar 3D-conversie


* Toshiba LifeSpace, Toshiba Media Controller, Toshiba Eco Utility, Toshiba ConfigFree(TM), Tooshiba PC Health Monitor


* Afmetingen (B x D x H): 387,6 mm x 266,8 mm x 31,1 mm (voorzijde) / 36,8 mm (achterzijde)


* Gewicht: vanaf 3,15 kg


* Kleuren: wit


* Microsoft(TM) Windows 7 Home Premium (64-bit)

Breda, 7 juli 2011 - Toshiba Information Systems Benelux presenteert zijn eerste laptop die geschikt is van het bekijken van 3D-beelden zonder bril. De Qosmio F750 3D biedt twee baanbrekende vernieuwingen: het is niet alleen 's werelds eerste, voor een breed publiek toegankelijke, brilloze 3D-laptop, maar ook een computer die gelijktijdig 2D- en 3D-content kan weergeven. Dit zorgt voor een totaal nieuwe 3D-ervaring: zo kan de kijker in één venster 3D-beelden bekijken en ondertussen in een ander venster over internet surfen om aanvullende informatie te zoeken.

State-of-the-art technologie voor multimedia-adepten

'De Qosmio F750 laat zien hoe Toshiba de schat aan expertise die het in huis heeft op het gebied van onderzoek en ontwikkeling gebruikt om innovatieve technologieën en applicaties om te zetten in reële producten,' zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. 'Dit nieuwe paradepaardje voorziet in de state-of-the-art technologie waar multimedia-adepten en 'early adopters' naar op zoek zijn.'

Geen 'blind spots' meer dankzij face-tracking

Toshiba maakt gebruik van een 'switchable' actieve lens om de twee parallactische beelden te scheiden en deze naar het linker- en rechteroog te leiden. Om de kijker in staat te stellen zijn of haar positie ten opzichte van het beeldscherm van de laptop te veranderen, is de Qosmio F750 uitgerust met een HD-webcamera met face-tracking technologie die continu in de gaten houdt waar het gezicht van de kijker zich bevindt. Dit levert een ruim 3D-blikveld op zonder 'blind spots'. Doordat de laptop met behulp van een HDMI-kabel eenvoudig is te koppelen aan iedere willekeurige 3D-tv kan de kijker deze fantastische 3D-belevenis delen met vrienden en familieleden.

Gelijktijdige weergave van 2D- en 3D-content

De switchable actieve lens maakt het tevens mogelijk dat het beeldscherm gelijktijdig 2D- en 3D-content weergeeft, een 3D-ervaring die enkel te verwezenlijken is met 3D-technologie waar geen bril aan te pas komt. Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld naar een 3D-film kijken, terwijl ze ondertussen achtergrondinformatie op een website in 2D lezen.

Geavanceerde 2D-naar-3D-conversie

De ingebouwde Harman Kardon(TM)-stereoluidsprekers en Dolby(TM) Advanced Audio(TM) staan ggarant voor een echt bioscoopgevoel, zowel in 2D als in 3D. Maar de Qosmio F750 biedt meer. Zonder bril naar 3D-beelden kijken op een laptop brengt nieuwe mogelijkheden binnen bereik die ver uitstijgen boven het simpelweg bekijken van films of spelen van games. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve online services in de reisbranche, zoals levensechte driedimensionale beelden van hotelkamers, musea of stadsgezichten. Maar ook bepaalde beroepsgroepen hebben er baat bij. Zo kunnen (binnenhuis)architecten en productontwerpers de technologie gebruiken om hun ideeën leven in te blazen, terwijl wetenschappers haar kunnen gebruiken bij 3D-modelling.

Beschikbaarheid en prijs

De Qosmio F750 met 3D is naar verwachting eind september 2011 beschikbaar, tegen een adviesprijs vanaf ¤1799 inclusief BTWW. De Qosmio F750 is ook zonder 3D verkrijgbaar, in de kleur rood of wit tegen een adviesprijs vanaf ¤1299 inclussief BTW.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 490 ondernemingen en heeft 203.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 77 miljard US$ (2010).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.