Politie Twente

Aanhoudingen in mishandelingzaak Rijssen Rijssen
Naar aanleiding van onderzoek heeft Politie Twente vier personen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling in de Morsweg in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei. Hierbij werd een 20-jarige man uit Rijssen mishandeld. Een vijfde verdachte meldde zich aan het politiebureau voor verhoor.

Een van de verdachten, een 22-jarige man uit Deventer, bleek niets met de mishandeling te maken te hebben. Tegen de overige verdachten, twee 17-jarige jongens, een 18-jarige en een 19-jarige jongeman, allen uit Deventer, is proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal de zaak verder in behandeling nemen. De ouders van de minderjarige jongens zijn in kennis gesteld.

Naar aanleiding van het persbericht van 15 mei jl. hebben zich twee getuigen gemeld, die relevante informatie konden geven. Hiermee werd het onderzoek van de politie bespoedigd. (2011045318)

Persbericht van 15 mei 2011:
Mishandeling in Rijssen: getuigen gezocht Rijssen
In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei is tussen 3.00 uur en 3.30 uur een 20-jarige man uit Rijssen mishandeld in de fietstunnel aan de Morsweg in Rijssen. De man fietste met een vriend over het fietspad langs de Morsweg, richting het centrum. In de fietstunnel stonden drie of vier jongens die beledigende leuzen riepen. De 20-jarige man zei hier wat van en werd toen van zijn fiets getrapt door een van de jongens. Vervolgens kreeg hij rake klappen. Ondertussen waarschuwde de vriend van het slachtoffer de beveiliging van Lucky.

De politie Twente is op zoek naar personen die rond het tijdstip van de mishandeling in of in de buurt van de fietstunnel waren en mogelijk iets van de mishandeling gezien hebben. De politie vraagt deze getuigen zich te melden. Belt u dan met politie Twente, team recherche Rijssen-Holten via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011045318)

Wielrenner gewond bij aanrijding Agelo gem. Dinkelland
Een 35-jarige wielrenner uit Oldenzaal raakte woensdag 6 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Woensdagmiddag 6 juli omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oppersveldweg in Agelo. Een 24-jarige automobilist uit Lattrop Breklenkamp reed over de Hezingerweg. De man wilde linksaf de Oppersveldweg inrijden. Hij reed hierbij al op de linker weghelft. Op de Y-splitsing merkte hij een tegemoetkomende wielrenner te laat op. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 35-jarige wielrenner kwam hierbij ten val en raakte gewond. De man werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011064068)
Airbags gestolen, politie zoekt getuigen Hengelo
Tussen dinsdag 5 juli 20.00 uur en woensdag 6 juli 15.30 uur zijn bij een autobedrijf aan de Zilverstraat airbags gestolen uit 25 auto's. Hierdoor is grote schade ontstaan aan de auto's.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de airbags of iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Zilverstraat. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011064053)

Gereedschap gestolen uit bedrijfsbus, politie zoekt getuigen Albergen
Tussen dinsdag 5 juli 23.30 uur en woensdag 6 juli 07.00 uur is ingebroken in een bedrijfsbus en zijn diverse gereedschappen gestolen. De bus stond geparkeerd aan de Zenderseweg in Albergen. Uit de bus zijn onder andere boormachines, een slijpmachine en een freesmachine gestolen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Tubbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011063906)

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd woensdag 6 juli omstreeks 17.30 uur aan het Stationsplein aangehouden, omdat hij een kleding had gestolen uit een winkel in Hengelo.

De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek moet ook uitwijzen uit welke winkel de kleding afkomstig is. (2011064063)

Verkeerscontrole
Hengelo
Op woensdag 6 juli werd van 15.30 tot 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden in het centrum van Hengelo.

De controle was met name gericht op het negeren van de geslotenverklaring en op bromfietsen. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven vanwege het negeren van de geslotenverklaring, allen bromfietsers. Drie bekeuringen werden uitgeschreven in verband met de constructiesnelheid van de bromfiets, een bekeuring voor het niet hebben van een rijbewijs en één wegens het besturen van een bromfiets onder invloed van alcohol. (2011064035)

Hardleerse automobiliste
Enschede
Op donderdag 7 juli omstreeks 02.30 uur werd op de B.M. van Veenlaan een automobiliste gecontroleerd.

De 37-jarige automobiliste uit Enschede was eerder die avond al bekeurd wegens het besturen van een auto, terwijl haar rijbewijs ongeldig verklaard was. Deze keer bleek zij ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies zij 1,60 promille. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011064158)

Aanrijding tussen auto en bromfiets Almelo
Op woensdag 6 juli omstreeks 18.30 uur vond op de Plesmanweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.

Een 17-jarige bromfietser uit Vriezenveen reed vanuit de richting Schuilemburgsingel / Bleskolksingel aan de linkerkant van de weg op het fietspad. Een 24-jarige automobilist uit Almelo kwam vanuit de richting van de Van Maasdijkweg en verleende geen voorrang aan de bromfietser. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011064101 )

Rijden onder invloed
Almelo
Op donderdag 7 juli 's ochtends omstreeks 02.00 uur werd op de Nieuwstraat een automobilist gecontroleerd.

Het bleek als snel dat de 53-jarige automobilist uit Enschede onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij vervolgens 1,24 promille. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de APK van zijn personenauto was verlopen. Ook had de man nog meerdere boetes openstaan die hij niet meteen kon betalen. De man werd ingesloten in het arrestanten complex te Borne. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011064150)

Aanrijding, politie zoekt getuigen Enschede
Op woensdag 6 juli omstreeks 20.00 uur vond op de kruising Noorderhagen / Bolwerkstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Een 23-jarige fietsster raakte hierbij licht gewond.

Omdat de toedracht van de aanrijding nog onduidelijk is en niet bekend is wie de bestuurder van de auto is, zoekt Politie Twente getuigen. Ook wil de politie wil graag in contact komen met de bestuurder. Wellicht zijn er mensen die deze aanrijding hebben gezien of informatie hebben over het voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011064124)

Fietskijkdagen in de schoolvakantie Enschede, Hengelo
In verband met de schoolvakantie zullen de fietskijkdagen in Enschede dinsdag 19 juli en donderdag 21 juli vervallen. De fietskijkdagen in Hengelo vinden ongewijzigd doorgang.

In Enschede kunnen mensen waarvan de fiets is gestolen normaliter elke dinsdag van 14.00 tot 16.30 en elke donderdag van 18.30 tot 20.00 uur langskomen om te zien of hun fiets is teruggevonden. In Hengelo wordt deze mogelijkheid geboden op elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Elders in Twente wordt dit georganiseerd door Stadstoezicht of is geen vaste dag waarop een fietskijkdag wordt gehouden. Meer informatie over de fietskijkdagen is te vinden op politie.nl/twente.

Tijdens een fietskijkdag wordt men verzocht de aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan - indien nodig - alsnog aangifte doen. Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

Door dak gezakt
Oldenzaal
Op woensdag 6 juli omstreeks 13.45 uur zakte een 46-jarige man door het dak van een fietsenstalling aan de Kloosterstraat.

De man was bezig om de overdekte fietsenstalling schoon te maken. Hij zakte vervolgens door het dak en viel twee meter naar beneden. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. (2011064094)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 70-jarige man uit Enschede heeft woensdag 6 juli een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011025776)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl. (2011063496)

Gevaarlijke medicijnen verloren Enschede
Donderdag 7 juli werd bij Politie Twente melding gemaakt van vermissing van medicijnen. Deze zijn vermist omstreeks 15.00 uur en zijn vermoedelijk tussen de Wesseler-Nering en Stokkumbrink verloren.

Het betreft een doosje Paroxetine, 30 tabletten, 0,2 mg per tablet. De politie verzoekt de vinder van de medicijnen deze af te leveren bij een apotheek of bij een politiebureau.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 7 juli 2011
Telefoon : 053-4555588

---- --