Ingezonden persbericht


Persbericht

Cultuurhistorisch project 'Kerken Kijken Utrecht'
28 juni t/m 10 september 2011

Voor de 29ste maal opent het cultuurhistorische project 'Kerken Kijken Utrecht' de deuren van twaalf prachtige monumentale kerkgebouwen in de binnenstad van Utrecht, ruim 200 gidsen staan klaar om u gedurende de hele zomer kennis te laten maken met de architectuur en de cultuurgeschiedenis van deze kerken.In alle kerken zijn korte beschrijvingen van de bezienswaardigheden aanwezig. Tevens verzorgen de aanwezige gidsen rondleidingen. Zowel de toegang als de rondleidingen zijn gratis.

Voor openingstijden en actuele informatie: www.kerkenkijken.nl

Zomerthema 2011: KUNST in Kerk en Convent

'Kerken Kijken Utrecht' samen met Museum Catharijneconvent

Met het zomerthema van dit jaar 'Kunst in Kerk en Convent' bezegelen we de samenwerking met Museum Catharijneconvent. Iedere kerk stelt één kunstwerk centraal, dat kan een schilderij, een fresco, een beeld of een gebrandschilderd raam zijn waaraan extra aandacht wordt besteed. In Museum Catharijneconvent zult u een inhoudelijk verwant werk of tegenhanger aantreffen.

Wat de kunsthistorische waarde? Wat is de religieuze betekenis van dit werk? Hoe is het in kerk of convent terechtgekomen? Wat is de relatie tussen de kunstwerken? Op deze vragen vindt u antwoorden tijdens het Kerken Kijken Utrecht seizoen 2011

In de seizoenfolder vindt u een selectie van de gekozen werken, enkele praktische gegevens én een aanbieding van het Museum Catherijneconvent

~ Aanbieding ~

Op vertoon van de seizoensfolder folder ontvangt u tijdens 'Kerken Kijken Utrecht' 2011 van 28 juni t/m 10 september een gratis* tweede kaartje voor Museum Catharijneconvent om de verwante kunstschatten te bekijken.Bovendien betaalt u op vertoon van deze folder slechts ¤ 1,25 voor een heerlijk kopje koffie of cappuccino in het museumcafé of op het kloosterterras. * Ook geldig in combinatie met Museumkaart en andere kortingsregelingen.

www.catharijneconvent.nl
Pelgrimspas:

Een 'pelgrimstocht' langs de twaalf kerken in de binnenstad van Utrecht. De tocht voert u langs plekken met een spirituele betekenis en kerken, die al dan niet een pelgrimstraditie hebben. Het einddoel van deze route is de Domkerk. Heeft u alle kerken bezocht en uw pelgrimspas laten afstempelen dan wacht u bij het einddoel een attentie. U heeft de hele zomer om de stempels te verzamelen.

Voor openingstijden en actuele informatie van Kerken Kijken Utrecht kunt u terecht op de site www.kerkenkijken.nl



Ingezonden persbericht