SMK

Herziening Maatlat Duurzame Veehouderij 2011

In 2011 wordt een periodieke actualisatie van het huidige certificatieschema Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV5) uitgevoerd. Hierbij hecht SMK grote waarde aan inbreng vanuit de praktijk. Leveranciers van stalsystemen of -apparatuur, veehouders en anderen kunnen hun opmerkingen bij het certificatieschema en/of nieuwe ontwikkelingen melden aan SMK. Dat kan door het herzieningsformulier in te sturen met een concreet voorstel voorzien van een korte argumentatie.

Verzoeken tot wijziging of het opnemen van een nieuwe techniek, kunnen alleen worden beoordeeld indien deze voldoende zijn onderbouwd met informatie, zo mogelijk uit onafhankelijk onderzoek. Waar nodig kan er in afstemming voor worden gezorgd dat vertrouwelijkheid van de informatie wordt gegarandeerd. Alleen volledig ingevulde herzieningsformulieren MDV 2011 kunnen worden meegenomen en dienen vóór vrijdag 12 augustus 2011 te zijn aangeleverd.

Uw inbreng wordt behandeld in het College van Deskundigen MDV. De herzieningsconcepten zullen eind september/begin oktober openbaar worden getoetst in een hoorzitting.

Herzieningslijsten
Om te voorkomen dat u inbreng levert waaraan al wordt gewerkt willen wij u informeren dat een aantal onderwerpen in de vorm van een lijst met herzieningsvoorstellen reeds zijn vastgesteld door het College van Deskundigen MDVA:

Aanvullende besluiten
De in de loop van het jaar vastgestelde aanvullende besluiten zullen ook worden verwerkt bij de actualisatie van de MDV-criteria. Deze herzieningsonderwerpen en aanvullende besluiten staan weergegeven per diercategorie: