Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 7 juli 2011

koninklijke onderscheiding hoofd verpleegkundige opleidingen

Op donderdag 7 juli reikte burgemeester Piet Bruinooge een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw J.P.M. (Elly) van der Maat. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

intensieve inzet
Van der Maat krijgt de onderscheiding voor haar langdurige en zeer intensieve inzet ten bate van de samenleving. In 1967 begon ze haar loopbaan als verpleegkundige in het Waterland Ziekenhuis in Purmerend en vanaf 1988 is zij werkzaam bij MCA. Van der Maat heeft zich met name ingezet voor de vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het verpleegkundig onderwijs in de regio Noord-Holland. Ook is zij erin geslaagd om praktijkopleidingen een integraal onderdeel te laten zijn van de verpleegafdelingen. Daarnaast is zij al jaren bestuurlijk en anderszins actief op het verpleegkundig terrein.

bijzondere waarde
Tijdens haar hele loopbaan als (hoofd)verpleegkundige en praktijkopleider heeft ze zich ingespannen voor de samenleving, anderen gestimuleerd en werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Burgemeester Bruinooge roemde Van der Maat's inzet en sprak zijn waardering daarvoor uit.

Ook de raad van bestuur en het stafbestuur van MCA waren aanwezig om Van der Maat te feliciteren. Zij zijn Elly zeer erkentelijk voor haar bijdrage aan het verpleegkundig onderwijs en de wijze waarop zij vernieuwingen tot stand heeft gebracht.