Mobistar


Mobistar blijft favoriete telecomleverancier van de Vlaamse Overheid 7 juli 2011

Brussel, 7 juli 2011 - Mobistar tekent de 3de verlenging en de uitbreiding van zijn contract met de Vlaamse Overheid voor de levering van telecommunicatiediensten aan alle Vlaamse Ministeries en Agentschappen. Het contract omvat zowel vaste als mobiele telecommunicatiediensten en is geldig voor een periode van 7 jaar. Mobistar versterkt hiermee zijn positie als convergente speler in de telecommunicatiemarkt voor bedrijven.

Mobistar levert sinds 2003 telecommunicatiediensten aan de Vlaamse Overheid. Na een openbare aanbesteding heeft de Vlaamse Regering de telecommunicatiecontracten opnieuw gegund aan telecomoperator Mobistar. Door de gunning wordt de aanbestedingsprocedure, die al in februari 2011 werd opgestart, succesvol afgerond.

Mobistar sleepte zowel de vaste telefonie als mobiele spraak- en datacommunicatie in de wacht. Dit betekent in de praktijk dat gedurende de volgende 7 jaar, Mobistar telecommunicatiediensten zal leveren aan alle personeelsleden van de Vlaamse Overheid (zijnde alle Vlaamse Ministeries en Agentschappen), het Vlaams Parlement, de Vlaamse Regering en de Vlaamse Openbare Instellingen. Nieuw voor dit contract is de uitbreiding naar alle lokale en provinciale overheden die nu ook kunnen intekenen onder dezelfde voorwaarden en dit vanaf begin 2012.

Het nieuwe contract start op 21 juli 2011 en omvat :
- meer dan 13.000 simkaarten voor spraak- en datacommunicatie
- Machine-to-Machine-toepassingen speciaal ontwikkeld om de Vlaamse Overheid te ondersteunen in zijn verkeers- en milieubeleid
- vaste telefonie en marketing nummers (0800 en 078-nummers) van de Vlaamse Overheid

- de levering van GSM / Smartphone / PDA Hardware toestellen

Benoit Scheen, CEO van Mobistar : "We zijn zeer tevreden dat we dit belangrijk contract hebben behouden en verder kunnen uitbreiden. Hiermee bevestigen we nogmaals onze stevige reputatie bij de overheid."

Ook Vlaams minister van Bestuurszaken en Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois is tevreden met de geleverde inspanningen van Mobistar en de hieruit voortvloeiende besparingen voor de Vlaamse Overheid en de lokale besturen.