Gemeente Barneveld


Barneveld lanceert promotiecampagne 'Daarom Barneveld'

De gemeente Barneveld heeft vandaag de promotiecampagne `Daarom Barneveld' gelanceerd. De promotie van Barneveld richt zich op drie thema's: wonen, werken en recreëren. Wethouder G.J. van den Hengel heeft vanmiddag de website www.daarombarneveld.com in werking gesteld. Na de zomer wordt de promotiecampagne verder uitgebreid.

De gemeente Barneveld is een prachtige gemeente om te wonen, te werken en te recreëren. Inwoners en ondernemers in Barneveld weten dat, maar anderen niet of nauwelijks. De gemeente Barneveld vindt dat zowel regionaal als landelijk bekend moet worden wat Barneveld is en te bieden heeft op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Barneveld... Verrassend, vertrouwd en Veluws
De gemeente Barneveld heeft de afgelopen periode, in samenspraak met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de toeristische sector en de dorpen, gesproken over wat Barneveld bijzonder maakt. Dit proces leverde drie kernbegrippen op: verrassend, vertrouwd en Veluws.

Verrassend... De gemeente Barneveld is een verrassende gemeente. In de afgelopen jaren is in de gemeente Barneveld veel tot stand gebracht. Verschillende voorzieningen, zoals het Schaffelaartheater, zijn gerealiseerd en de winkelcentra van Barneveld en Voorthuizen zijn gerenoveerd. Ook op het gebied van toerisme en recreatie heeft Barneveld, samen met de toeristische sector, de afgelopen jaren veel en diverse activiteiten ontplooid.

Vertrouwd... De gemeente Barneveld voelt vertrouwd, bijvoorbeeld omdat de dienstverlening en de service hoog in het vaandel staan. Of vanwege de vele kwaliteitszaken in Barneveld en de andere acht dorpen. Of omdat Vallei en Veluwe puur en herkenbaar zijn.

Veluws... De gemeente Barneveld ligt op de Veluwe, de belangrijkste vakantiebestemming voor binnenlandse vakanties. Op de Veluwe is van alles te doen en te beleven, midden in een landschap van rust, ruimte en groen. De gemeente Barneveld vindt het belangrijk om de gemeente Barneveld te koppelen aan dit sterke merk.

Campagne
In samenwerking met het bedrijf True Communications (voorheen: Muntz) in Apeldoorn is gewerkt aan de promotiecampagne van de gemeente Barneveld. Het thema van de campagne is `Daarom Barneveld'. In de promotiecampagne wordt zichtbaar waarom Barneveld de ideale gemeente is om te wonen, te werken en te recreëren.

In verband met de zomervakantie is de website www.daarombarneveld.com vandaag in werking gesteld. Op de site is allerlei informatie te vinden over wonen, werken en recreëren in Barneveld. Onder het kopje Recreëren zijn bijvoorbeeld alle activiteiten en evenementen voor de komende (zomer)periode te vinden.

Daarom Barneveld... doen we samen!
De gemeente Barneveld wil ondernemers in Barneveld, met name de toeristische en recreatieve sector, actief betrekken bij de promotiecampagne `Daarom Barneveld'. Campagnematerialen worden gratis ter beschikking gesteld van ondernemers. De gemeente vraagt hen om het logo op hun site te plaatsen of in hun publicaties op te nemen.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl