Politiebond ACP

Werkbezoek Twente in teken van knelpunten regio

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp en regiobestuurder Johan Kerbel hebben vorige week woensdag (29 juni) een bezoek gebracht aan de regio Twente. Siemen Albada, voorzitter van de Regionale Raad van de ACP in Twente, zegt te kunnen terugkijken op een succesvol werkbezoek. Een kort verslag van zijn hand.

Het werkbezoek heeft Gerrit van de Kamp en Johan Kerbel bevestigd in de beelden en kennis die ze al hadden van de knelpunten binnen de politiesector. We hebben echter ook specifieke knelpunten voor de regio Twente kenbaar kunnen maken. Door wat collega's vertelden en de vragen die ze stelden tijdens een bezoek aan de teams Enschede Oost, Forensische Opsporing en Politie Service Centre zijn die zaken goed naar voren gekomen. Hartelijk dank daarvoor aan de ACP-leden en andere collega's die daarbij aanwezig waren. Zij hebben duidelijk gemaakt waar de collega's in Twente tegenaan lopen in hun werk en waar zij zich zorgen over maken.

Knelpunten

Na afloop hebben Gerrit, Johan en ondergetekende ruim een uur met onze korpschef Martin Sitalsing gesproken over de specifiek Twentse kant van ook landelijk spelende problemen. Daarbij hebben we de "slagkracht" die Gerrit meerdere malen noemde in dat gesprek gebruikt. Denk aan Cluster Oost (Enschede en Haaksbergen) waar in drie jaar tijd de groep die ingezet kan worden voor de noodhulp van 140 naar minder dan 100 is teruggebracht. Denk aan de grote groep 50- en 55-jarigen in ons korps. En denk aan de Twentse 55-plus nachtdienstontheffing die per 1 januari 2012 vervalt en de vele teams en projecten, waarvoor collega's moeten worden ingezet in Twente. Soms met een eeuwigdurend karakter. Wat ook een rol speelt bij de 500 bedenkingen en 200 verzoeken tot funtieonderhoud die zijn ingediend met betrekking tot het Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie.

Waardevol

Korpschef Martin Sitalsing moest een paar keer slikken bij de terugkoppeling, maar herkende de benoemde problemen wel en kon ook al een aantal verbeteracties benoemen. Nogmaals, een waardevol werkbezoek en dank aan allen die daaraan hebben bijgedragen.
---

06/07/11 10:54

---