Gemeente Coevorden

belangstelling gepresenteerd

Nieuw woongebied in Sleen onder grote belangstelling gepresenteerd

woensdag 6 juli 2011

Onder grote belangstelling heeft de gemeente Coevorden woensdagavond 6 juli de eerste schetsen van het nieuwe woningbouwgebied in Sleen gepresenteerd. In het gebied aan de westkant van Sleen, dat wordt begrensd door de manege aan de Zetelveenweg in het noorden en het sportvelden in het zuiden, wordt gedacht aan een uitbreiding met ongeveer 75 woningen, die tot circa 2020 voorzien in de verwachte groei. Het is de bedoeling dat de invulling van het nieuwe woongebied zeer gevarieerd wordt: er worden kavels uitgegeven, er wordt projectmatig gebouwd in alle prijsklassen en er is ruimte voor huurwoningen.

Een nieuw woongebied ontwikkelen aan de rand van het dorp Sleen vraagt om bijzondere aandacht voor de locatie en het omliggende landschap, is de mening van het college van burgemeester en wethouders. De landschappelijke kwaliteiten en de identiteit van het dorp moet ook bij de ontwikkeling van het plangebied bewaard en mogelijk zelfs versterkt worden. Daarom heeft de gemeente Coevorden het stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond gevraagd een schetsontwerp voor het gebied te maken. De Zwarte Hond heeft het plangebied geïnventariseerd en geanalyseerd en de kwaliteiten, kansen en mogelijkheden in beeld gebracht. Het resultaat daarvan is woensdagavond in Sleen gepresenteerd aan de hand van twee mogelijke invullingen van het nieuwe woongebied. Daarbij is nadrukkelijk aangegeven dat deze modellen voorstellen zijn waarop de bevolking nog kan reageren.

Flexibele invulling
Uitgangspunt voor de schetsontwerpen zijn de bestaande groenstructuren, zoals de houtwallen die behouden blijven. Niet het hele plangebied kan bebouwd worden in verband met de milieuzonering. Deze ruimte wordt gebruikt voor groenvoorziening en tuinen.
Omdat het onzeker hoe de woningbehoefte in de komende jaren zich ontwikkeld, is daar rekening mee gehouden in de schetsontwerpen. Als blijkt dat het niet haalbaar is om 75 woningen te bouwen, dan kan het nieuwe woongebied toch een mooi afgerond geheel worden. Het ontwerp is flexibel uit te voeren in tijd en qua invulling in huur, koop, vrije sector en projectmatige bouw. Dat geldt ook voor zaken als de verkeersontsluiting en parkeervoorzieningen; deze liggen nog niet vast.

Uw mening
Nu de eerste schetsontwerpen gepresenteerd zijn, wil de gemeente graag van u weten welke elementen u aanspreken en waar u minder tevreden over bent. Welke kwaliteiten van het gebied vindt u belangrijk en wilt u graag terugzien? Welke knelpunten signaleert u? Er zijn twee mogelijke invullingen gepresenteerd, maar u hoeft niet perse voor één van de twee een voorkeur aan te geven. U mag ook voorkeuren uit beide voorstellen benoemen.

Reageren?
U kunt uw reactie via e-mail doorgeven aan projectleider Lineke Sakkers, e-mail: l.sakkers@coevorden.nl. Dit kan tot 1 september aanstaande. Met de reacties gaan de gemeente en het stedenbouwkundig bureau aan de slag, waarna de nieuwe uitwerking opnieuw aan de bevolking wordt gepresenteerd.