Gemeente Coevorden

Museum Coevorden

Expositie archeologische vondsten in Stedelijk Museum Coevorden

donderdag 7 juli 2011

Tijdens de Havendagen in Coevorden van 7 tot en met 10 juli zijn bijzondere archeologische vondsten te zien in het Stedelijk Museum Coevorden. De voorwerpen zijn gevonden tijdens grootschalig archeologisch onderzoek dat de gemeente Coevorden heeft laten uitvoeren op het bouwterrein van het Hof van Coevorden.

Medewerkers van arbeidstoeleidingscentrum De Bentheimer zijn sinds maart bezig om in opdracht van de gemeente Coevorden de archeologische voorwerpen schoon te maken en te conserveren. Een deel van de schatten kan tijdens de Havendagen door het publiek worden bekeken.

Het arbeidstoeleidingsbedrijf van de gemeente Coevorden, De Bentheimer, zorgt in opdracht van de gemeente voor het schoonmaken en conserveren van een deel van de archeologische vondsten. Zij doen dat in het Stedelijk Museum Coevorden, onder begeleiding van een werkbegeleider. Het bedrijf Grontmij, dat betrokken was bij de opgravingen, heeft vier medewerkers van De Bentheimer een korte opleiding gegeven in het conserveren van vondsten. Wanneer alle voorwerpen schoongemaakt zijn, worden ze overgebracht naar het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis.

Het bedrijf ADC uit Amersfoort verzorgt de conservering en restauratie van de topvondsten uit het archeologisch onderzoek. Deze kunnen op termijn ook in Coevorden worden bewonderd. Hiervoor is toestemming verleend door de Provincie Drenthe, die eigenaar is van de vondsten.

Meer informatie over het museum is te vinden op www.museumcoevorden.nl.