Philips


Philips kondigt samenwerking aan met Kvadrat Soft Cells om ruimtes tot leven te brengen met lichtgevend textiel

7 juli, 2011

Eindhoven - Philips heeft bekendgemaakt dat het samen met Kvadrat Soft Cells lichtgevend textiel op de markt gaat brengen. Dankzij deze samenwerking, waarin de leidende positie van Philips op het gebied van sfeerverlichting wordt gecombineerd met de expertise in geluiddemping van Kvadrat Soft Cells, zullen ruimtes binnenkort worden verfraaid met zowel licht als textuur. In deze unieke nieuwe oplossing zijn de LEDs van Philips geïntegreerd in de akoestische panelen van Kvadrat Soft Cells. Architecten en interieur- en verlichtingsontwerpers krijgen hiermee nog meer vrijheid om een ruimte met sfeerverlichting te verfraaien.

Uitgerust met het grote stoffenassortiment van Kvadrat en het brede kleurenspectrum van de Philips LED's, biedt lichtgevend textiel een uitermate flexibele manier om voor een bepaalde ruimte, ongeacht de functie ervan, de juiste sfeer te creëren. Door geïntegreerde LED's in combinatie met de textuur van de panelen ontstaat niet alleen door de geluidsabsorptie bijvoorbeeld een prettige werkomgeving, de sfeer in winkels of horecagelegenheden wordt ook verrijkt door de weergave van een dynamisch kleurenspel. Deze oplossing biedt de mogelijkheid om een ruimte compleet te veranderen en zorgt ervoor dat de merkidentiteit van de ruimte volledig tot zijn recht kan komen.

De samenwerking combineert eersteklas technologie met inzichten in de behoeften van mensen, ten aanzien van zowel verlichting als akoestiek, waardoor het mogelijk wordt om een omgeving te creëren die mensen aantrekt, motiveert en inspireert.

"Philips is erg enthousiast over deze samenwerking, waarmee het creëren van sfeer op een hoger plan wordt gebracht", aldus Leon van de Pas, algemeen directeur van Philips-onderdeel Large Luminous Surfaces. "We zetten ons in voor de ontwikkeling van verlichtingsoplossingen die de gebruiker een onbeperkt aantal effecten, sferen en ambiances bieden. Samen met Kvadrat Soft Cells kunnen we er nu voor zorgen dat de met licht gecreëerde ambiance effectief wordt uitgebreid met geluiddemping."

"Philips is een vanzelfsprekende partner voor onze onderneming: zowel Philips als wij richten ons op het bevorderen van welzijn en de ontwikkeling van oplossingen die op een positieve manier bijdragen aan de stemming van mensen", aldus Henrik Holm, Managing Director van Kvadrat Soft Cells. "In het kader van deze samenwerking hebben we decoratieve `lower cases' ontwikkeld die een ruimte echt tot leven brengen. LED-verlichting van Philips geïntegreerd in de panelen van Kvadrat Soft Cells biedt verlichtingsontwerpers en architecten volledige flexibiliteit bij het realiseren van de gewenste ambiance, doordat het product een ruimte `inhoud' (in de vorm van het lichtspel) geeft en grafische vormen biedt."

Philips begrijpt volledig dat verlichting een centrale rol speelt bij het creëren van de gewenste sfeer en heeft een brede reeks oplossingen ontwikkeld die te allen tijde aanpasbaar zijn aan een onbeperkt aantal sfeerbeelden. Met de panelen van Kvadrat Soft Cells, die aanpasbaar zijn aan elk architectuurontwerp, wordt het gehoor optimaal ontzien dankzij het geluiddempende en echo-verzachtende textiel. De duurzame Soft Cells zijn gebaseerd op een innovatief en gepatenteerd aluminium frame met een onzichtbaar spanmechanisme, waardoor de stof perfect glad wordt opgespannen.

Als aanbieder van akoestische maatoplossingen voor de contractmarkt, helpt Kvadrat Soft Cells om een omgeving te creëren die productiviteit en welzijn op de werkplek bevordert. De sfeer van een ruimte wordt verrijkt door de expertise in geluidsabsorptie van Kvadrat Soft Cells in combinatie met de sfeermogelijkheden met de LED-verlichting van Philips.

Zie ook: www.philips.com/luminous-textile


---

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips, Licht Nederland Telefoon: (040) 278 61 57 E-mail: liesbeth.de.smedt@philips.com

Consumentenlijn verlichting: 0800 744 547 75 (Nederland)
---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 117.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.
---

About Kvadrat Soft Cells

Kvadrat Soft Cells are patented panels that control sound absorption. Available in three durable versions, Soft Cells combine sustainable design with a unique aesthetic and excellent functional performance. Suitable as both a building component or as a post-fitted solution, Soft Cells have been chosen as the preferred acoustic solution by global companies such as: BP, Cisco Systems, Diesel, Foster + Partners, HBOS, Hilton Hotels & Resorts and Microsoft. Soft Cells are a product of Kvadrat's commitment to pushing the boundaries of textile design. The company has a history, which continues to this day, of working with the world's leading designers, developing premium-quality textiles and textile-related products for public spaces and the home. www.softcells.com