Hogeschool van Utrecht


cid:image001.png@01CBB0E6.AD04F120

7 juli 2011

Pieter Broertjes blijft bijzonder lector aan Hogeschool Utrecht

Pieter Broertjes blijft naast zijn burgemeesterschap van Hilversum, op persoonlijke titel verbonden als bijzonder lector aan Hogeschool Utrecht. Dat is Broertjes met het Kenniscentrum Communicatie en Journalistiek overeengekomen. De voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant richt zich binnen het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek op het 'uitgeven van kranten in een digitaal tijdperk'. De onbezoldigde functie vervult hij door op incidentele basis gastcolleges te geven.

Het kenniscentrum is erg verheugd met het aanblijven van Broertjes. "Hij heeft een schat aan kennis en ervaring waar het lectoraat en de studenten de vruchten van kunnen plukken" zegt directeur Matthijs van Schaft. 'We zijn blij dat we daarover kunnen blijven beschikken". Broertjes is sinds 2006 verbonden als bijzonder lector aan de Hogeschool Utrecht en is onlangs geïnstalleerd als burgemeester van Hilversum.

Dit persbericht staat ook op onze site.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.