Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ARIS Community groeit naar honderdduizend leden


* De ARIS Community groeit in 22 maanden naar honderdduizend leden; 's werelds grootste Business Process Management-community stelt organisaties in staat hun intellectueel kapitaal en intellectueel eigendom vast te leggen en te hergebruiken.
* Intellectueel kapitaal, waaronder middelen om processen continu te verbeteren, is steeds belangrijker om concurrentievoordeel te behalen.
* Verregaande samenwerking is de sleutel tot optimaal gebruik van Business Process-technologie.
* ARIS Express, de gratis modelleertool voor Business Process Management Notation, biedt Business Process-analyse voor iedereen op www.ariscommunity.com.

Den Haag, 7 juli 2011 ­ De ARIS Community van Software AG passeert 22 maanden na de lancering al de honderdduizend leden. De grootste Business Process Management-community (BPM) ter wereld ondersteunt samenwerking en communicatie tussen geïnteresseerden, bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van BPM. Het vastleggen en benutten van intellectueel kapitaal wordt steeds meer beschouwd als de manier bij uitstek om concurrentievoordeel te behalen. Dat is cruciaal voor het creëren van een kennisorganisatie in een kenniseconomie. De ARIS Community voorziet in verregaande samenwerking en kennisuitwisseling tussen beginners en experts op het gebied van BPM. Leden kunnen procesmodellen uitwisselen en vervolgens gebruiken in de webMethods BPM-suite van Software AG voor implementatie. Hierdoor dekt het platform de complete keten van model tot en met uitvoering. Door deze samenwerking profiteren organisaties in korte tijd van de mogelijkheden van Business Process-technologie.

"De mogelijkheid om content te delen en bedrijfsinformatie gezamenlijk te creëren en te delen om zo kennisgedreven te worden, is een belangrijk middel om concurrentievoordeel te behalen", zegt dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer van Software AG. "Verregaande samenwerking is volgens ons voor bedrijven de enige manier om echte Business Process Excellence te bereiken. De ARIS Community speelt hierin een belangrijke rol. We hebben de kracht van nauwe samenwerking al eerder gezien bij de open source-community rond het door Software AG recent overgenomen bedrijf Terracotta, die één miljoen leden telt. Wij zijn enthousiast dat we die ervaring en expertise toevoegen aan ons DNA."

De ARIS Community startte in augustus 2009. Het is nu de grootste community op het gebied van Business Process Management. Leden zijn zowel experts als beginners en afkomstig uit onderwijsinstellingen en bedrijven. Sommigen zetten BPM incidenteel in, anderen zijn professionele gebruikers. De mogelijkheid om processen (EPC of BPMN 2.0), organisatieschema's en datamodellen te modelleren en er met elkaar over te brainstormen, zijn duidelijke succesfactoren van de community.

Vrij beschikbare software, zoals ARIS Express en ARIS MashZone, stelt iedere medewerker in staat om individueel intellectueel kapitaal en belangrijke informatie, zoals presentaties en spreadsheets, vast te leggen als input voor een procesinitiatief. De combinatie van ARIS Express en het ARIS Platform stelt organisaties in staat om alle informatie direct door BPM-experts te laten hergebruiken.

Leden van de ARIS Community kunnen ook de volledige webMethods-productsuite van Software AG gebruiken om procesmodellen te implementeren, die met ARIS Express zijn gemaakt. De community biedt een stapsgewijze introductie op basis van internationale expertise en gratis technologie. Doel is om volledige Business Process Excellence mogelijk te maken.

De feiten op een rij

* Meer dan honderdduizend leden in meer dan veertig landen.
* Grootste BPM-community wereldwijd.

* Diverse landspecifieke groepen (bijvoorbeeld Verenigde Staten, Rusland, Duitsland).
* Diverse sectorspecifieke groepen (bijvoorbeeld overheid, metaalsector).
* Diverse themagroepen (bijvoorbeeld BPMN, Process Intelligence).
* Delen van procescontent, organisatieschema's, BPMN 2.0, data, applicaties en brainstormmogelijkheden (via ARIS Express).
* Meer dan 120.000 downloads van ARIS Express (gratis modelleersoftware).
* Meer dan zeventienduizend downloads van ARIS MashZone (gratis analysesoftware).

Business Process Analysis is voor iedereen toegankelijk via www.ariscommunity.com/aris-express.

###

Over Software AG
Software AG is wereldwijd toonaangevend in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste high-performance transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en de eerste B2B-server en het SOA-integratieplatform webMethods.

We bieden onze klanten end-to-end Business Process Management (BPM)-oplossingen met de laagste Total-Cost-of-Ownership en hoog gebruiksgemak. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural, CentraSite en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio met ondersteuning van processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en aanverwante diensten.

Software AG boekte in 2010 een omzet van 1,1 miljard euro; er werken meer dan 5.600 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd ruim 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). Meer informatie is te vinden via www.softwareag.com.