Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 7 juli 2011

Loting Zuid-Afrika en REAAL Nederlands Davis Cup Team bekend

Zojuist heeft in Potchefstroom de loting van de Davis Cupontmoeting tussen Zuid-Afrika en het REAAL Nederlands Davis Cup Team plaatsgevonden.

Vrijdag 8 juli speelt de Zuid-Afrikaan Rik de Voest de eerste herenenkelpartij tegen Robin Haase. In het tweede herenenkelspel neemt Kevin Anderson het op tegen Thomas Schoorel. Voor de dubbelpartij op zaterdag 9 juli heeft Davis Cupcaptain Jan Siemerink zijn keuze laten vallen op Igor Sijsling en Jesse Huta Galung. Zij spelen tegen Wesley Moodie en Izak van der Merwe. Het Davis Cupduel wordt zondag 10 juli afgesloten met een herenenkelpartij tussen Kevin Anderson en Robin Haase. Aansluitend vindt de laatste partij plaats tussen Rik de Voest en Thomas Schoorel. Het resultaat van de loting is ook te vinden op www.knltb.nl/daviscup.

Volgens Jan Siemerink wordt het een bijzonder zware ontmoeting. "Maar we hebben ons goed voorbereid en zullen er alles aan doen om het tot een goed einde te brengen", aldus de captain. Overigens mag Siemerink de opstelling van zaterdag en zondag nog wijzigen tot een uur voor aanvang van de wedstrijden.

Davis Cup LIVE
De wedstrijden zijn live via www.tennistv.nl te volgen. Daarnaast zijn op deze site reportages en interviews te zien vanuit Potchefstroom.

Vrijdag: vanaf 09.45 uur twee herenenkelspelen
Zaterdag: vanaf 12.00 uur herendubbel
Zondag: vanaf 09.45 uur twee herenenkelspelen

Wedstrijdprogramma
De Davis Cupontmoeting Zuid-Afrika - Nederland vindt plaats van vrijdag 8 juli tot en met zondag 10 juli in het Fanie Du Toit Sports Stadium in Potchefstroom (130 kilometer van Johannesburg). Het duel wordt gespeeld op een bestaande hardcourt buitenbaan. Op vrijdag start om 9.30 uur de openingsceremonie, gevolgd door de eerste herenenkelpartij. De tweede wedstrijd start direct na afloop van de eerste partij. Zaterdag begint de herendubbelpartij om 12.00 uur. De laatste twee enkelspelen worden op zondag vanaf 09.45 uur gespeeld.

Het is de tweede ronde in groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Bij winst speelt Nederland in september een promotie/degradatieduel voor een plek in de Wereldgroep. Bij verlies speelt Nederland volgend jaar februari wederom in de Europees/Afrikaanse zone.

Twitter
Gebruik hashtag #zanl voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel!

Meer Davis Cup nieuws
Het laatste nieuws, foto's en uitslagen van het REAAL Nederlands Davis Cup Team zijn te vinden op www.knltb.nl/daviscup.


----------